Startsida / Inlägg

Nya säsonger av Drive to Survive

av Anna Andersson

Formel 1 och Netflix har gjort klart med Drive to Survive säsong 5.

Och Drive to survive säsong 6.

Det är den stora nyhetern inför Miami Grand Prix.

Drive to Survive säsong 5
Det blir Drive to Survive säsong 5 och säsong 6. Netflix och Formel 1 är överens.

Drive to Survive har skapat ett enormt intresse för Formel 1 i USA. Hösten 2021 vallfärdade 400 000 människor till GP-deltävlingen i Texas, i helgen debuterar Formel 1 i Miami USA och förarna ser fram emot att köra på en bana de tidigare enbart kört i simulatorn.

Till hösten väntar ytterligare ett GP-lopp i Texas och 2023 kommer Formel 1 tillbaka till Las Vegas efter 40 års frånvaro. Sporten ska tävla på The Strip och intresset är redan enormt.

Drive to survive säsong 5 – start 2023

Nu surfar Formel 1 och Netflix vidare på den intressevågen och Drive to Survive säsong 5 sänds 2023, Drive to Survive säsong 6 sänds 2024. De två säsongerna filmas året innan, vilket betyder att säsongen 2022, som hittills varit en kamp mellan Red Bull och Ferrari, där Mercedes dragits med stora problem kring bilen, kommer att visas i ett dokumentärt format nästa år. Nu kommer följdfrågan som alltid ställs:

När har Drive to Survive säsong 5 har premiär?

Det finns inga uppgifter finns än. Det troliga är dock att serien, som brukligt, släpps en vecka innan premiären av Formel 1 2023.

Miami GP 2022 – nya DRS-zoner

Det är kvällstider som gäller i helgen. Samtliga tider och däckval hittar du här. Ett utförligt uppsnack finns i vår podd, ”Plattan i Mattan” som du kan lyssna på här. Eller där poddar finns. Har ni frågor som ni vill at vi ska ta upp? Lägg en kommentar eller maila! anna.c.andersson@aftonbladet.se

Nu till nyheterna. Det har skett anpassningar när det gäller DRS inför helgens tävling i Miami. Det är tre DRS-zoner. Vid den första har mätpunkten flyttats  till sju meter efter kurva åtta och DRS kan aktiveras 37 meter tidigare än planerat, strax efter kurva nio.

Den andra mätpunkten efter kurva 16 har flyttats fram tre meter. Den tredje mätpunkten vid kurva 17 har flyttats fram fyra meter.

Mercedes har tagit fram en bra bild över vad som gäller.

En annan intressant detalj är att väderprognosen har ändrats något och det finns en risk för lättare regn under fredagens första träning, men däremot uppehåll under den andra. Under lördagen väntas det regna under hela dagen och det kan också komma en åskskur eller två i tid till kvalet.

Under söndagen väntas regnet komma ungefär 90 minuter innan racestart, men till starten av Miami GP väntas solen skina igen. Därför är det osäkert om vägbanan är torr eller inte när loppet startar. Temperaturen lär ligga runt 30 grader hela helgen.

Förbud mot smycken i F1

Lewis Hamilton får säga vad han vill. Han måste ta av sina smycken. Efter deltävlingen i Australien påpekade F1 att det finns ett förbud mot smycken i Formel 1 och Hamilton svarade med att:

– Mina örhängen är fastsvetsade. De måste vara kvar.

Men det går inte. Oavsett vad den sjufaldige världsmästaren säger blir det ett förbud mot smycken till helgens deltävling i Miami.

– Det är förbundet att använda sig av piercings eller halskedjor av metall i cockpit, heter dte i ett meddelande från Formel 1.

Dessutom krävs det att förarna använder brandsäkra underkläder. Anledningen till att reglerna nu ska kontrolleras hårdare är att de kan riskera förarens säkerhet. Smycken kan bli varma och orsaka brännskador, de kan göra det svårare att ta av hjälmen och kontrollera skadorna på en förare och så vidare. Samma sak gäller kalsongerna, icke brandsäkra underkläder kan orsaka brännskador på kroppen. Förarna kommer att kontrolleras med stickprov.

Korta nyheter

Mercedes kör med en väldigt färgglad bakvinge denna helg, anledningen är att stallet (tillsammans med en sponsor) vill auktionera ut den efter helgen. Förtjänsten ska skänkas till välgörande ändamål. Bakvingen är designad av konstnären Mad Dog Jones.

Missa inte Lando Norris hjälm denna helg – en basketboll. Fernando Alonso har låtit sig inspireras av Miami Beach och färgerna på badvakternas hytter.

Vi har pratat om Volkswagens intåg i Formel 1, där önskan är att både Audi och Porsche ska ha en tysk förare i sina team. Nu meddelar Aston Martin, med föraren Sebastian Vettel, att stallet är mycket intresserat av ett samarbete.

– För varje team, som inte har en stor egen motortillverkare, är det ett väldigt intressant alternativ, säger Aston Martins stallchef Mike Krack till motorsporttotal.

– Vi skulle ljuga om vi sa att vi inte är intresserade. Jag är väldigt intresserad av att prata om det.

På söndag drar vi i gång uppsnacket inför Miami GP med en chatt klockan 20.15. Då kan du ställa frågor eller komma med andra intressanta inlägg inför helgens race. Missa inte heller vår liverapportering från kval och race. Alltid Aftonbladets målserivice. Där kommer jag att rapportera från kval och Miami GP medan Filip förser er med bilder från den sociala världen.

Missa inte heller chansen att vinna en resa till Monaco GP den 29 maj. Gör vårt F1-quiz och var med i utlottningen!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB