Startsida / Inlägg

Monaco GP i F1 2022: Nyheter, tider och däckval

av Anna Andersson

Mercedes gjorde framsteg i Spanien och räknar med att vara ännu längre fram i Monaco GP i F1 2022.

– Vi har halverat avståndet till toppen, säger Toto Wolff.

Monaco GP i F1 2022
George Russellförsöker hålla undan för Max Verstappen i Spanien (TT/AP)

Inför deltävlingen i Spanien ville Toto Wolff ha svar från sitt Mercedes och han fick se George Russell smita med i toppen, fram till en tredjeplats och Lewis Hamilton ta sig från 19:e till femte plats.

Hamilton som ville parkera under inlendingen av loppet var så nöjd efteråt att han började prata om segrar igen.

Även hans teamchef Toto Wolff såg framstegen.

– Det vi såg var ett stort steg framåt, vi har förmodligen halverat det försprång som våra konkurrenter i toppen hade, säger han enligt motorsporttotal.com

– Vi tar detta steg för steg och det krävs ett stort arbete för att vi ska vara med i fajten om segrar. Men det blir allt tydligare för oss vad vi måste göra för att bilen ska prestera.

Mercedes kommer med fler uppdateringar till Monaco GP i F1 2022, men det är fler team som är optimistiska. McLarens Andreas Seidl pratar om att teamet har gjort framsteg när de kör i lägre fart och AlphaTauri har en speciell plan:

– Vi satsar allt på kvalet, säger Pierre Gasly.

– Där spelar det ingen roll om man är fem eller sex tiondelar långsammare i racet.

Den taktiken fungerade väldigt bra förra året. Gasly startade som sexa och gick i mål som sexa, men låt oss gissa att hans team inte är ensamma om att testa den taktiken.

För övrigt har Red Bull hittat problematiken kring Max Verstappens DRS och räknar med en lösning.

Tiderna för Monaco GP i F1 2022

Vi har vant oss vid en ledig fredag i Monaco, men den tiden är över. Nu är det en traditionell helg, med träning fredag, träning och kval lördag och race söndag.

Fredag:

Träning 1 kl 14.00-15.00

Träning 2 kl 17.00-18.00

Lördag:

Träning 3 kl 13.00.14.00

Kval kl 16.00-17.00

Söndag:

Monaco GP i F1 2002 – start klockan 15.00

 

Däckval till Monaco GP i F1 2022

Ingen rast, ingen ro. Efter Spanien GP vänder vi direkt till MOnaco GP i F1 2022 och det är dags för den kortaste banan, 3,3 km som varken brukar bjuda på speciellt mycket omkörnignar eller någon racingfest.

Men efter att na nominerat de tre hårdaste gummiblandnignarna i Barcelona så väljer Pirelli nu de tre mjukaste gummiblandnignarna inför tävlingen i Monaco. I och med att banan är öppen för vanlig trafik under kvällarna så är det ofta väldigt halt på asfalten och det är minimalt med däckslitage, samtidigt osm banan utvecklashela tiden. I Monaco är det ofta ett depåstopp som gäller, men det gäller att tajma det väl.

– Banan beskrivs ofta som en av de mest oförutsägbara under en säsong, men sanningen är att kvalet har en avgörande roll, säger Pirellis motorsportchef Mario Isola.

– Vi kan få se vissa förare välja hårda däck under inlendingen för att köra en lång första stint, medan andra kanske väljer en mer traditionell strategi. DEtta är ett race dr strategin kan göra en stor skillnad.

Missa nu inte Indy 500 på söndagkväll. Felix Rosenqvist gästade podden Plattan i Mattan förra veckan och berättade allt värt att veta inför åretsmest välbesökta idrottshändelse. Han startar från ruta åtta och Marcus Ericsson från ruta fem. Mer om kvalet till Indy 500 hittar du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB