Startsida / Inlägg

Mercedes: ”Aldrig så nära Red Bull och Ferrari”

av Anna Andersson

Lewis Hamilton slutade trea. George Russell fyra.

Kan Mercedes utmana om ännu en pallplats i Storbritannien GP i F1?

Storbritannien GP i F1
Max Verstappen (Red Bull), Carlos Sainz (Ferrari) och Lewis Hamiltom (Mercedes) (AP/TT)

Dit är det två veckor och efter Lewis Hamiltons andra pallplats för säsongen och ytterligare en plats bland de fem bästa för George Russell är det positiva tongångar hos Mercedes.

– Vi måste vara nöjda, säger Toto Wolff till tyska Sky.

Stallchefen kunde konstatera att George Russell efter nio lopp fortfarande aldrig varit sämre än femma och behåller fjärdeplatsen i VM i Formel 1. Dessutom fick han se Lewis Hamilton göra ett riktigt bra race. Borta var ryggsmärtorna från Baku och nu var det mesta ett leende för Hamilton.

– Vi höll oss verkligen till planen och detta var vårt fart i dag. I slutet av den andra stinten var vi faktiskt snabbast av alla, säger Toto Wolff.

Samtidigt så skickar han ut en varning till teamet.

– En svala gör ingen sommar och vi såg samma sak i Barcelona.

Vad är möjligt i Storbritannien GP i F1?

Mercedes var bra med i Spanien och tappade sedan rejält under loppen i Monaco och Baku. Om två veckor väntar Storbritannien GP i F1.

– Vi har tidigare alltid kört bra på Silverstone. Nu är frågan om det också är så med den nya bilen. Jag tror att ju färre gupp och ju planare banan är, ju bättre är det för oss.

Även George Russell var väldigt nöjd, trots att han fick stryk av kollega Hamilton.

– Vi har aldrig legat så nära Red Bull och Ferrari rent fartmässigt under den här säsongen, säger han till Sky.

Storbritannien GP i F1 på Silverstone är hemmaplan för Mercedes som team, men också för de två förarna.

Nu ska vi dock komma i håg att Ferraris Charles Leclerc gjorde ett motorbyte och startade längst bak i Kanada. Han var väldigt frustrerad över att han inte fick möjligheten att slåss om pallplatsen med Mercedes bilar eftersom han hade svårt att ta sig genom trafiken. Dessutom tvingades Red Bulls Sergio Perez bryta med ett tekniskt problem, vilket gör att Mercedes på det sättet tjänade två placeringar.

Vill du läsa mer om Canada GP i F1 , som vanns av Max Verstappen, gör du det via länken. Detta var hans sjätte seger på nio VM-lopp 2022.

2013 hade teamet nio segrar i rad, då med Sebastian Vettel bakom ratten.

En annan intressant information från stallet är att Serio Perez bröt på grund av problem med växellådan.

För övrigt så drabbades Fernando Alonso av en bestraffning, precis som jag skrev efter racet. Han föll tillbaka till plats nio, anledningen var att han bytte spår för många gånger.

Ny pallplats för Dino Beganovic

Dino Beganovic fortsätter att leverera. Han körde hem ytterligare en pallplats vid helgens tävlingar för Formula Regional European Championship på Zandvoort.

I det första loppet i Nederländerna gick han i mål som femma, vilket blev en fjärdeplats sedan en framförvarande konkurrent bestraffats för olovlig användning av omkörningshjälpmedlet push-to-pass. I det andra loppet slutade han trea, det var hans åttonde pallplats på tio starter den här säsongen.
– Det har varit okej, men ärligt talat har jag inte haft den bästa känslan i bilen den här helgen, säger Dino Beganovic.

– Vi har jobbat hårt för att hitta rätt, men balansen har inte riktigt funnits där och jag har haft problem i framför allt mittsektorn. Vi måste komma ihåg att vi själva har lagt ribban extremt högt, och det är trots allt ett styrketecken att vi under en sådan här ganska tuff helg ändå lyckas åka härifrån med en pallplats.

Efter fem av tio deltävlingar leder han mästerskapet, 36 poäng före teamkollegan Paul Aron.

– Det har varit en fantastisk första halva, och att leda mästerskapet i halvtid är förstås väldigt motiverande, säger Dino Beganovic.

– Nu har vi ett par veckor på oss att sätta oss ner och analysera i detalj vad som inte riktigt klaffade den här helgen, och lära oss så mycket vi bara kan av det. Vi kommer inte att lämna någonting åt slumpen i den här titelfighten, så mycket kan jag lova.

Nästa tävling avgörs i Ungern den 8-10 juli.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB