Startsida / Inlägg

Max Verstappen öppnar för Drive to Survive

av Anna Andersson

Max Verstappen bojkottade Drive to Survive säsong fyra.

Nu har han ändrat sig – och ställer upp i Drive to survive säsong 5.

Drive to Survive
Max Verstappen är överens med Netflix inför Drive to Survive säsong 5.  (TT)

Världsmästaren som tävlar för Red Bull vägrade under 2021 att vara med i några av de intervjuver som Netflix gjorde. Han var tydlig med att han ansåg att Netflix förvrängde verkligheten under Drive to Survive säsong tre och tänkte inte ställa upp.

Men Netflix kunde inte ha en säsong utan den förare som till slut vann VM efter en intensiv kamp utan klippte in ljud från tidigare intervjuer och presskonferenser så att tittaren fick känslan av att världsmästaren var närvarande – fast han bojkottade produktionen.

Max Verstappen återvänder till Drive to Survive säsong 5

Till Drive to Survive säsong 5 har nu Verstappen omprövat sitt beslut. Efter samtal med Netflix lovar han att ställa upp på intervjuver om han också får mer kontroll över hur materialet hanteras i klippningen.

– Vi pratade om vad som gick fel tidigare och vad jag tänker och tycker, säger Verstappen enligt motorsporttotal.com.

– Jag förstår att de vill att jag ska vara med, jag har sagt okej, men det måste ske på mina villkor. Annars finns det ingen anledning för mig att vara med.

Han vill kunna se hur han framställs och ha en viss kontroll över hur serien klipps ihop.

– Jag vill att det ska vara realistiskt. I alla fall när det handlar om mig. Vad de gör med andra förare kan jag inte kontrollera, men jag vill ha kontroll över hur jag framställs. Man måste kunan säga att jag är ledsen, men det där ser inte bra ut för mig. Ibland vet man inte att det är en kamera på plats och det kan de utnyttja, säger han.

– Nu får vi se hur det blir, vad som kommer ut av detta och hur mycket.

Netflix och F1 är överens om ett samarbete i två säsonger till, Drive to Survive säsong 5 och Drive to Survive säsong 6.

Vill du läsa mer om helgens F1 på Silverstone?

Guanyu Zhou är för övrigt okej efter kraschen. Han räknar med att kvala på fredag

IndyCar

Marcus Ericsson slutade sexa när IndyCar tävlade på Mid-Ohio, men det var tyngre för Felix Rosenqvist. Han startade fyra och hade en bra chans på en pallplats när han drabbades av ett mekaniskt fel och tvingades bryta loppet.

– Extremt tufft, säger Felix Rosenqvist.

– Det såg så fantastiskt bra ut. Jag gjorde en bra start, körde om Herta, var på rätt strategi och hade inga problem att hålla tempot framme i täten. Vi får analysera vad som hände mer i detalj, men bilen bara stannade när jag gick på gas ut ur Kurva 2.

Scott McLaughlin vann före Alex Palou, men Marcus Ericsson leder fortfarande mästerskapet, med 20 poäng före Will Power. IndyCar tävlar vidare i Toronto 15-17 juli.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB