Startsida / Inlägg

Mercedes förhoppningsfullt inför Storbritannien GP

av Anna Andersson

Säsongsinledningen har varit en pina och en missräkning för Mercedes, men inför Storbritannien GP i F1 vågar stallet prata om segerchanser.
– Det vore fantastiskt, säger Lewis Hamilton.

Storbritannien GP i F1
Mercedes Lewis Hamilton var femma i kvalet till Storbritannien GP i F1(AP/TT)

Under 2022 har Mercedes haft en mycket tillförlitlig bil och George Russell har ännu inte varit sämre än femma i någon deltävling, men även om Lewis Hamilton var trea i Kanada senast har bilen inte varit i närheten av att kunna vinna några lopp.
Stallet har inte lyckats helt med tolkningen av årets regler och har haft stora problem med att bilen studsat fram på banan.

Nu kan det dock vara på väg att ske en förändring. Inför säsongens tionde deltävling hörs plötsligt positiva röster.
– På fabriken vågar de knappt säga det, men vi är försiktigt optimistiska om att vi ska kunna vara med och konkurrera den här helgen, säger Mercedes teknikchef James Allison till Sky.
– Jag tror att karaktären på banan passar bilen. Jag tror inte att vi har en bil som kan vinna från första startled än, men så länge som vi kan få bilen genom Maggotts och Becketts och de snabba kurvorna så har vi en god chans på att göra ett bra resultat den här helgen och kanske om Red Bull snubblar så….men jag är hoppfull.

Hamilton hoppfull på Silverstone

Mercedes har historiskt sett varit väldigt framgångsrika på just Silverstone. Lewis Hamilton har tagit pole position vid sju tillfällen och han har vunnit Storbritannien GP vid åtta tillfällen. Han har tagit tre segrar vid de fyra senaste GP-loppen på banan.
– Ger vi honom en bil som gör att han bara ligger några tiondelar bakom den som leder kommer Lewis att vinna loppet, säger Wolff till Reuters.
– Jag hoppas att vi kan ge honom en bra bil, att vi har någonting som är närmare toppen än vad vi har haft tidigare.

Hamilton är, tillsammans med Michael Schumacher, den enda förare som vunnit åtta gånger på en och samma bana. Ingen förare har vunnit på samma bana nio gånger.
– Vi jobbar mot vår första seger 2022 och det vore fantasiskt om det kunde hända den här helgen, säger Lewis Hamilton.
Han vann Storbritannien GP för första gången år 2008. Då körde han för McLaren-Mercedes.

Korta nyheter Storbritannien GP i F1

Ferraris Charles Leclerc tog en ny motor inför Kanada GP och är nu väldigt motiverad att ta upp kampen med Red Bull som vunnit de sex senaste loppen. Han var trea i kvalet till F1 på Silverstone, men kollegan Carlos Sainz har pole position.

– De fyra kommande racen blir väldigt viktiga, säger Leclerc.

Det betyder att ferrari satsar allt under juli – det är fyra lopp på lika många veckor och därefter väntar sommaruppehållet.

Mer om kvalet till Storbritannien GP i F1 läser du här.

Här är resultatet i kvalet inför Storbritannien GP i F1:

Williams valde att uppdatera Alexander Albons bil, medan Nicholas Latifi fick köra med den tidigare versionen av bilen. Albon åkte ut i Q1 och var väldigt frustrerad, Latifi gick till Q2 för första gången i år.

Väl där satte han en bra tid vid rätt tillfälle och tog sig till Q3 för första gången i år. Det var kvalets överraskning.

Hos Alfa Romeo slog Zhou återigen Valtteri Bottas. Kinesen verkar trivas allt bättre i sin bil. Vi kan också notera att Fernando Alonso trivs i regn. Återigen tog han en plats i Q3.

Hos Aston Martin och Haas är det däremot  ledsna miner. Aston Martin är fortsatt långsamma, trots uppdateringar och Haas verkar ha slagit in på samma bana som tidigare år – bilen är bra med i början av säsongen och tar poäng men faller sedan längre ner i fältet. Varken MAG  eller MSC hade någon verklig chans på avancemang till Q2.

För övrigt regnade det under kvalet till Storbritannien GP på Silverstone, men det kan mycket väl bli ett torrt race. Det är bara 20 procents risk för regn.

I morgon är det dags för F1-live igen. Jag startar vid 15.45. Du hittar F1-live i målservice.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB