Startsida / Inlägg

Kimi Räikkönen gör comeback – på motorvägen?

av Anna Andersson

Är det en F1:a som kör på motorvägen? En Ferrari med nummer 7 som leker med bilförarna på motorvägen i Tjeckien. Kan vi konstatera att Kimi Räikkönen gör comeback?

Nej, knappast. Men vem är det som trycker gasen i botten och kör om medtrafikanterna med sin formelbil?
Veckans absolut hetaste snackis hittar vi i Tjeckien där en racerbil som ser ut som en Ferrari har varit ute och kört på motorväg D4. De rörliga bilderna kommer från den vältrafikerade vägen som går mellan Příbram och Dobříš, runt 4 mil sydväst om huvudstaden Prag, och den som körde bilen verkar ha roat sig väl.

Enligt flera olika uppgifter handlar det om en gammal bil från GP2, det mästerskap som numera heter Formel 2. Bilen användes mellan år 2008 och 2010, då förare som Sergio Perez, Romain Grosjean och Nico Hülkenberg tävlade i mästerskapet.

Färgen, numret och sponsorer ger däremot intrycket av att det är en Ferrari med Kimi Räikkönen som är ute och kör i trafiken. Finländaren är den senaste föraren som vunnit VM-titeln med Ferrari, det var 2007, och ljudet från det som mycket väl skulle kunna vara en V8-motor antyder att den röda bilen är från den tiden.

Detta är inte första gången som den ovan nämnda bilen har körts i trafik, redan 2019 kom det rapporter om att bilen körts på motorvägen. Polisen letade då upp ägaren, men på grund av hjälmen kunde de inte bevisa vem som körde den. Enligt RTL fick den 45-årige ägaren då betala 100 000 kronor i böter eftersom bilen inte är godkänd för att köra i trafik. Huruvida den brutit mot någon hastighetsbegränsning framgår inte.
Även den här gången ska polisen utreda vem som ligger bakom buskörningen.

Kimi Räikkönen gör comeback

Kimi Räikkönen gör comeback
Kimi Räikkönen i en Ferrari med nummer 7, från 2018. (TT)

Bort från buskärnignar i Tjeckien. Kimi Räikkönen gör comeback. Han kör Nascar den 21 augusti. Det är en engångsföreteelse och han ska tävla för Trackhouse Racing på Watkins Glen i USA.
– Det är bara ett lopp och därför fungerar det för oss som familj. Jag njöt när jag testade Nascar 2011 och förhoppningsvis har jag kul, kommenterar Räikkönen äventyret.
Räikkönen är för övrigt inte den enda före detta F1-föraren som tävlar i Nascar på söndag, även Daniil Kvyat finns med i startuppställningen och han arbetar för att stanna på den amerikanska racingscenen.

I morgon är det dags för nästa avsnitt av Plattan i Mattan och den här gången gästar Stefan ”Lill-Lövis” Johansson Sportbladets F1-podd. Han är en av Sveriges mest framgångsrika idrottsmän i sin generation och då är han ändå född samma år som Ingemar Stenmark, Thomas Wassberg, Frank Andersson, Linda Haglund och Björn Borg. Det blev ett lättsamt samtal om allt från hur Ferrari har lyckats lösa problemen med porpoising, Ayrton Sennas tjuvknep, konst och mycket, mycket mer.  Du hittar det från och med onsdag den 17.8.

Vill du ha svar på frågan Vilka förare kör i F1 2023? Eller i alla fall komma lite närmare svaret? Då läser du gårdagens blogg och går med i den diskussionen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB