Startsida / Inlägg

Nyck de Vries erkänner – har träffat toppteam

av Anna Andersson

Nyck de Vries – efter Italien GP är namnet på allas läppar.
Och han pratar med tre F1-stall. Ett av dem tillhör Red Bull.

Nyck De Vries
Nyck De Vries  under kvalet till Italien GP på Monza  (AP/TT)

Succén i Italien, där han körde en träning för Aston Martin, fick besked om att han skulle tävla för Williams under lördagen, körde in i Q2 och slog kollegan Nicholas Latifi under kvalet och tog poäng under söndagen, har fått eko. Inte nog med att Williams är intresserade och att de Vries har fått ett test med Alpine.
Mercedes testförare har också haft samtal med Red Bull.
– Precis som pressen skriver har jag varit i Österrike för att tala med Helmut Marko, erkänner 27-årige de Vries i tv-programmet „Humberto op Zaterdag“.

Nyck de Vries och AlphaTauri?

Därmed bekräftar han att han är intressant även för AlphaTauri, om det nu skulle vara så att Pierre Gasly försvinner till Alpine. AlphaTauri har nu meddelat att de inte kommer att engagera sig mer för Colton Herta, som kör i IndyCar, men inte har någon superlicens.

Ni är många som undrat om Alex Albon är tillbaka till Singapore GP eller om Nyck de Vries får chansen igen. Albon lämnade sjukhuset förra veckan och mår bättre:

– Jag mår rätt bra, målet är att vara tillbaka till Singapore, säger han.
– Men det kommer att bli tufft, det är ett av årets tuffaste race. Det är inte enkelt, men vi får se. Vi sätter ribban högt och ser om det lyckas.

Är du mer intresserad av vilka förare som kör F1 2023 och vilka det snackas om klicka på länken. Jag gick igenom alla stall i gårdagens inlägg.

Max Verstappen redo för Singapore

VM-ledaren Max Verstappen ser fram emot tävlingen i Singapore i början av oktober. Han tror att den hoppiga stadsbanan ska passa Red Bull bra.
– I början av året släpade vår bil på en rejäl övervikt och därför understyrde den, säger Verstappen till motorsport-total.com.
Men när Red Bull nu reducerat vikten på bilen har den blivit allt bättre och Verstappen har vunnit de fem senaste deltävlingarna.
– Jag tror inte att Singapore blir något problem det heller, säger han.
– Det är möjligt att vi ställs inför andra utmaningar, vi har trots allt inte varit där sedan 2019.
Då hade Verstappen vunnit sju F1-lopp. Nu har han vunnit 31.

Racerföraren  Toni Breidinger blir modell

Hon är racerförare i amerikanska ARCA Menards Series och har 276 000 följare på Instaram.
Nu är Toni Breidinger också modell för ett av världens mest välkända klädesmärken.

23-åringen från Kalifornien tävlar i standardvagnar och syns bland annat under NASCARs serieparaply, men hon har också en annan roll. Hon är ny modell för det amerikanska underklädesmärket Victoria´s Secret.
– Mitt barnajag gråter. Som barn hade jag dåligt självförtroende när det gällde min egen kropp och det senaste året har jag fokuserat på min mentala och psykiska hälsa och förhållande till min kropp. Därför är jag stolt över att vara en del av Victoria´s Secrets familj, skriver hon till sina följare.

Toni Breidinger inledde sin karriär inom formelbilar och hon var på väg till W Series, som ibland avgörs i samband med F1. Hon var med bland de 50 bästa förarna, men klarade inte av att ta en plats i startfältet där de 18 bästa tjejerna tävlar. I år körs det mästerskapet för tredje gången och det leds överlägset av brittiskan Jamie Chadwick som också vann 2019 och 2021. Chadwick är även utvecklingsförare för Williams F1.

Toni Breidinger är däremot ett namn inom NASCAR och ett stort namn för den amerikanska marknaden. Där har det saknats en riktigt stark kvinnlig förare sedan Danica Patrick lade ner sin karriär 2018.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB