Startsida / Inlägg

Logan Sargeant kör för Williams 2023

av Anna Andersson

USA får en ny förare i F1. Logan Sargeant kör för Williams 2023.

Om han klarar av att lösa en superlicens.

Logan Sargeant kör för Williams 2023
Logan Sargeant  under träningen inför USA GP i  Texas. (AP/TT)

I samband med USA:s GP meddelade Williams stallchef Jost Capito att amerikanen Logan Sargeant kommer att köra för Williams 2023.

Han får chansen intill Alexander Albon, om han klarar av att ta de poäng som krävs för en superlicens. Utan en superlicens får ingen förare köra Formel 1 och för att få den krävs att föraren leverar resultat på väg till F1.

Logan Sargeant kör för Williams 2023

Logan Sargeant, 21, ligger just nu trea i Formel 2 och han behöver vara som sämst sexa när säsongen är slut  för att samla rätt antal poäng. Han kommer även att få chansen att köra för Williams under flera fredagsträningar i år, samt under  säsongens avslutande däcktest.

– Vi  har råd att ha en nykomling eftersom Alex fortfarande är ung, men väldigt erfaren. Han han verkligen hittat en bra position i teamet, han har kört in fantastiska resultat och jobbar oerhört med stallet.  Därför kan vi ha en nykomling intill honom. säger Jost Capito till Sky.

Det har inte varit en amerikansk förare i F1 sedan Alexander Rossi tävlade där 2015. Han tävlar nu i IndyCar, där han nästa år är kollega med Felix Rosenqvist hos McLaren. Här hittar du alla stall och förare till F1 2023.

Korta nyheter inför USA GP i F1

Red Bulls grundare Dietrich Mateschitz har avlidit efter en tids sjukdom. Det bekräftar stallet inför USA GP i F1.

Notera att Ferraris Charles Leclerc flyttas tillbaka tio platser i starten av USA GP för att han har bytt motorkomponenter (förbränningsmotor och turbo). Fernando Alonso, Alpine, flyttas tillbaka fem platser för att han har tagit en ny förbränningsmotor. Samma sak gäller Red Bulls Perez samt Alfa Romeos Zhou.

Pirellis chef Mario Isola räknar med att det blir två stopp under tävlingen i Texas. Här kan du läsa mer om däcken inför USA GP i F1. En guide inför USA GP hittar du här.  Det blir en lång söndag i väntan på USA GP och vår live bevakvning F1-live.

Jag startar livebevakningen klockan 20.45, har du ingenting att göra fram till dess kan jag tipsa om vår F1-podd och veckans ansvnitt av Plattan i Mattan där vi snackar om en av de mest framgångsrika F1-förarna på årets grid och varför han är historisk.

Publiken gillar inte Red Bulls agerande när det kommer till budgettaket:

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB