Startsida / Inlägg

Hamilton med tuff kritik mot F1

av Anna Andersson

Inför USA GP i F1 2022 är Lewis Hamilton tydlig. Han anser att Red Bull ska förlora VM-titeln 2021 för att teamet spenderat för mycket pengar.
– Spenderar man miljoner extra och får en smäll på fingrarna är det inte bra för sporten. Då behöver vi inget budgettak, säger Lewis Hamilton.

Förra veckan förklarade FIA att Red Bull och Aston Martin spenderat mer pengar under 2021 än vad budgettaket tillät. Någon bestraffning har inte presenterats än och därför är ämnet den stora snackisen inför USA GP i F1 2022.

USA GP i F1 2022
Lewis Hamilton är tydlig med sin åsikt inför USA GP i F1 2022 (AP/TT)

Lewis Hamilton förlorade VM-titeln 2021 efter en intensiv kamp med Red Bulls Max Verstappen och han är tydlig när han får frågan på presskonferensen i Austin, Texas.

– Sporten måste ju agera. Om man är slapp med de regler som finns så kommer alla team också att strunta i dem, säger han.

Hamilton ställer krav på F1

Red Bull ska ha spenderat 1,8 miljoner dollar mer än vad budgettaket tillät. Det anses vara en mindre förseelse eftersom överträdelsen är mindre än fem procent. I går var McLarens VD Zak Brown otroligt tydlig med sin åsikt i ärendet. Red Bull å andra sidan anser absolut att stallet hållit sig inom budgettaket.
Möjligen kommer nya besked från FIA under tävlingshelgen i USA.

Under kvällens första träning kommer ni att få bekanta er med ett par nya namn. För Ferrari kör Robert Schwarzman den första träningen, Alex Palou kör för McLaren, Logan Sargent för Williams och Theo Pourchaire för Alfa Romeo.

Vilar gör Valtteri Bottas, Nicholas Latifi, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc och Kevin Magnussen (men han ersätts av Antonio Giovanazzi som är gammal i gemet).

Vi snackar givetvis upp helgens deltävling i veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan och där ger vi er också ett porträtt av Sebastian Vettel, en förare som lämnar F1 efter mer än tio år och som under sin tid inom F1 har skrivit historia gång på gång.

Korta nyheter inför USA GP i F1 2022

Det verkar som om Charles Leclerc behöver byta motorkomponenter och får därmed en bestraffning i starten av USAs GP i F.

Vinner Red Bull märkes-VM? Möjkligheten finns redan i helgen. Här är förutsättningarna:

En guide till USA GP i F1 samt däckval och i tiderna till USA GP i F1  som gäller hittar du i veckans tidigare inlägg. Jag kommer att hänga med er i F1-live lördag under kvalet och under racet på söndag.

I USA är allt lite större och lite häftigare eller?

Minns du Heikki Kovalainen, tidigare F1-förare för McLaren. Nu är det dags för debut i WRC. Finländaren ska tävla i klassen WRC2 under Japans VM-rally i mitten av november.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB