Startsida / Inlägg

Nytt rekord av Schumacher

av Anna Andersson

Michael Schumacher har slagit rekord igen.
Eller snarare är det hans bil som har gjort det.
Hans F2003-GA har nu sålts för 14,8 miljoner dollar.
Det betyder att mästarbilen är den moderna F1:s som dragit in absolut mest pengar i samband med en auktion.

Michael Schumacher
Michael Schumacher körde hem VM-titel nummer 6 i Japan år 2003. Deta trots att han var inblandad i en incident med Takuma Sato (BAR) och slutade åtta (AP /TT)

Michael Schumacher dominerade F1 mellan 2000 och 2004. Han tvivlade för Ferrari och vann fem VM-titlar med stallet. De två tidigare vann han med Benetton. Han är den enda förare, vid sidan av Lewis Hamilton, som vunnit sju VM-titlar i F1.

Rekord för F1:a som kördes av Michael Schumacher

Michael Schumacher lämnade F1 efter säsongen 2012 och vintern 2013 råkade han ut för en svår olycka när han åkte skidor. Han har inte synts offentligt sedan olyckan och rehabiliteras fortfarande hemma hos familjen i Schweiz.

Samtidigt som han har försvunnit från rampljuset har hans son Mick klivit in i F1 och mellan varven auktioneras Schumachers klassiska bilar ut. Bilen med chassinummer 229 har körts av två generationer Schumacher, Mick, som än så länge kör F1 för Haas, körde den på Fiorano.

– Det var något väldigt speciellt för mig att köra den, den är väldigt lätt, jämfört med de bilar vi kör i dag och den har den där skrikande V10-motorn. Det var en glädje att köra den, sa Mick efteråt.

Michael Schumacher körde bilen vid nio tävlingar år 2003, han tog tre pole positions, vann fem lopp och plats åtta i Japans GP på Suzuka räckte för att han skulle säkra sin sjätte VM-titel.
Nu har bilen en ny ägare – för runt 155 miljoner kronor.

Korta snackisar inför Brasilien GP i F1 2022

Max Verstappen meddelar nu att han har dragit ett sträck över affären med Sky och medverkar i intervjuer som vanligt. Bojkotten mot samtliga TV-kanaler som tillhör Sky är över. I kväll är det kval.

Du följer det via F1-live och alla tider för Brasilien GP i F1 finns här. I vår F1-podd, ”Plattan i Mattan” får du denna vecka höra mer om Daniel Ricciardos F1-karriär, kritiken mot däckvärmarna och vad som hänt i Las Vegas och vad en F1-biljett egentligen kostar.

Charles Leclerc ser tillbaka på 2022 och anser att det var en riktigt bra säsong.
– Det är framförallt två av mina misstag som har varit dyra, där jag har förlorat många poäng, säger han och syftar på Imola och Le Castellet.
– Å andra sidan är jag nöjd, jag tycker att det har varit en riktigt bra säsong. I fjol hade jag stora problem under den andra halvan av säsongen och jag har ändrat visa saker i år och det har fallit ut bra.

Fernando Alonso
Spanjoren Fernando Alonso vann VM i F1 med Renault 2005 och 2006 (TT)

Fernando Alonso vill vinna VM i F1 igen

Fernando Alonsos mål är att vinna VM-titeln tillsammans med Aston Martin.
– Aston Martin är inte här för att bli fyra, femma eller sexa i konstruktörs-VM. De är här för att vinna VM och det ska vi försöka göra både 2023 och 2024.
Lyckas han med det blir han den förare som har längst tid mellan sina VM-titlar. Hans första titel vann han för 16 år sedan.

Just nu leder Niki Lauda den statistiken. Det var sju år mellan hans titlar, 1977 och 1984. Den första vann han 1975, den andra 1977 och 1979 lade han av. 1982 kom han tillbaka till McLaren och 1984 vann han faktiskt VM-titeln (med ett halv poäng före kollegan Alain Prost, men det är en annan historia).
Lewis Hamilton väntade sex år mellan VM-titel ett och två, lika länge som Graham Hill (1962-1968 ) och Jack Brabham (1960 och 1966).

Pierre Gasly vill prata med FIA. Han har fått tio straffpoäng på sin förarlicens och vid ytterligare två, före slutet av maj, stängs han av.
– Jag kommer inte att ljuga, men det är en ovälkommen situation. Den är rätt knepig och på något sätt ganska pinsam, säger han till Autosport.
– Jag tycker inte att jag har varit speciellt farlig i min körstil de senaste tolv månaderna

Det blev en dramatisk inledning på Japans VM-rally när Dani Sordos Hyundai började brinna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB