Startsida / Inlägg

Se Valtteri Bottas oväntade förvandling

av Anna Andersson

Valtteri Bottas visar sitt sanna jag. Så har du aldrig sett F1-föraren från Alfa Romeo tidigare.

 

Valtteri Bottas från Finland
Valtteri Bottas från Finland inför tävlingen i Baku i juni 2022 (TT)

Valtteri Bottas är i Australien på semester. Han kan vara nöjd, efter att ha avslutat sin första säsong tillsammans med Alfa Romeo på plats 10 i förarmästerskapet ( 49 poäng) och en sjätteplats i konstruktörsmästerskapet. Det är den bästa placeringen som Alfa Romeo (Sauber) har nått i Formel 1 på tio år.

Valtteri Bottas presenterade sig med en ny look redan i november, med mustasch i Movember och något längre hår. Under semestern har han dock tagit nästa steg. Han har skaffat sig en look som knappt någon trodde var möjligt. Den prydlige och ordentlige finländaren postade förändringen på twitter och den har gjort succé.

Valtteri Bottas förändras till en ”äkta” Aussie.

– Det är verkligen skönt att vara tillbaka, säger han  till sin flickvän Tiffany Cromwell, som är från Australien.

– Men jag har känslan av att jag inte riktigt passar in.

Hon frågar vad han tänker göra åt det och han svarar:

– Jag ska nog ändra min stil.

Sagt och gjort. Han går till en frisör och resten får ni se i filmen ovan, men det finns en anledning till att hans inlägg har blivit viralt.

Kommentaren från hans käresta efter förvandlingen är också underbar:

– Bara du är lycklig.

 

Plattan i Mattan

Det är off season, men vi trycker ”Plattan i Mattan” och i veckans F1-podd snackar vi igenom vad som väntar Ferrari när Mattia Binotto lämnar och hur de kan fundera när det gäller en ersättare. Vi går också igenom de påståenden som Filip överraskade mig med inför säsongen och ser hur fel – eller kanske till och med rätt vi faktiskt hade. Han hade satt i hop ett påstående per stall, som jag, utan att ha hört dem tidigare, fick bemöta.

Resultatet hör ni i vår podd.

Korta F1-nyheter

Sebastian Vettel har lagt av, men han öppnar en dörr för en eventuell comeback. Så här sa han själv tidigare i veckan:

– Det är inte så att jag avskyr F1, jag njöt av de sista racen men när jag väl hade bestämt mig för att sluta och meddelat mitt beslut var det som en stor last föll från mina axlar. Jag har haft den här sporten i mitt huvud under en väldigt lång period, citeras han av RTL.

– När man avslutar en karriär så avslutar man den, men det går ju inte att utesluta någonting…

Den tidigare F1-föraren Patrick Tambay har avlidit, Den förre Ferrariföraren blev 73 år gammal. Fransmannen körde 114 F1-lopp under 1970- och 1980-talet, han vann två av dem och tävlade för stall som Theodore, Ferrari, McLaren och Renault. Det var Tambay som ersatte Gilles Villeneuve hos Ferrari, efter det att kanadensaren omkommit i samband med Belgiens GP 1982. Han har också tävlat i LeMans och Rally Dakar.

Romain Grosjean kommer att kombinera IndyCar med LMDh nästa säsong. Han är klar som fabriksförare hos Lamborghini. Debuten blir 24-timmarsloppet i Daytona under inlednignen av 2023.

I måndagens blogg hade vi lite IndyCarfokus, efter en intervju med Marcus Ericsson. Han berättade om det galna 2022, hur hans liv har förändrats efter Indy 500, de livvakter som bucklan hade med sig till Sverige och även F1.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB