Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton och Mercedes mot radikal förändring

av Anna Andersson

Lewis Hamilton kritiserar teamet och Mercedes start i F1 var katastrofal. Nu kommer kommer svaret från stallet.

– Vi satsar på radikala förändringar, säger Andrew Shovlin, Engineering Director.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton, Mercedes F1 (Mercedes)

När Charles Leclerc bröt VM-premiären i F1 förlorade han och Ferrari många poäng, men för Mercedes var det en vinst. Det gav Lewis Hamilton plats fem och George Russell plats sju. Mercedes förare var mer än 50 sekunder efter segraren Max Verstappen, de hade inte kunnat avancera utan hjälpen från Ferrari och Russell var mycket irriterad efter premiären.

– Kanske behöver vi offra ett par lopp, eller en del av den här säsongen för att ha en chans på en bil som kan vara med och fajtas i toppen. Vi ligger absolut för långt efter, säger Russell.

Han pratade till och med om att stryka hela säsongen och satsa allt på 2024. Även Lewis Hamilton var mycket irriterad. Nu pratar Mercedes om att ge upp hela sitt koncept.

– Med tanke på hur stort avståndet är till täten kommer vi naturligtvis att titta på mer radikala förändringar, men det tar tid att utveckla dem och göra dem snabba i vindtunneln. Det går inte över en natt, säger Andrew Shovlin och påpekar att sidepodsen bara är en av de delar som behöver förändras.

– Det är väldigt mycket utveckling och arbete som måste göras om du ska göra ändringar i det området. Vi tittar så klart på var vi kan förbättra bilen, vi letar efter potential och redan under de kommande tävlingarna kommer var och en upptäcka synliga förändringar på bilen.

Här kan du se hela stallets debrief:

Stallchef Toto Wolff har tidigare pratat om att det ska ske en större förändring till säsongens sjätte deltävling på Imola.

Lewis Hamilton kritisk till Mercedes

Även hos Ferrari händer det saker. Chefsingenjör David Sanchez  lämnar stallet efter tio år. Han var ansvarig för konceptet och designen på fjolårets bil och även årets bil. Han var också ansvrig för utvecklingen av årets bil under säsong.

När han nu lämnar stallet blir det ett hål hos Ferrari och vem som ska fylla det och ansvara för utvecklingen av bilen är ännu inte klart.

Det pratas om att David Sanchez ska flytta till England och att han har erbjudits jobb hos ett motståndarteam.

Trevlig helg!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB