Startsida / Inlägg

F1 sörjer, Ben Sulayem har förlorat sin son

av Anna Andersson

Efter en miss bullar det hos Mercedes F1, men först en annan ledsam nyhet.

FIA:s president Mohammed Ben Sulayem har förlorat sin son.

Saif Ben Sulayem dog i en trafikolycka i Dubai tidigare i veckan.

Mohammed Ben Sulayem
Mohammed Ben Sulayem, president i FIA, har förlorat sin son i en olycka. (NTB/TT)

Saif Ben Sulayem blev 29 år gammal och har tidigare tävlat inom racingen. 2016 och 2017 tävlade han i Formel 4 i Förenade Arabemiraten och han mötte förare som Oscar Piastri och Logan Sargent, som i år debuterat i Formel 1. Saif Ben Sulayem lyckades nå topp tio vid flera tillfällen, men valde att inte fortsätta tävla internationellt.

Hans pappa, Mohammed Ben Sulayem, tog över rollen som president för FIA (internationella bilsportförbundet) i december 2021, han ersatte då fransmannen Jean Todt. Samtidigt valdes svenska Anna Nordkvist in som en av hans vice presidenter. FIA har beräftat att Saif Ben Sulayem har avlidit efter en trafikolycka, men förbundets president har inte lämnat någon kommentar utan bett om att familjen ska lämnas i fred.

Hamiltons kritik mot Mercedes F1

Mercedes F1
Lewis Hamilton Mercedes F1 (Mercedes)

Efter missen i Bahrain är Lewis Hamilton är kritisk mot sitt team:

– Ifjol fanns det saker som jag påpekade. Jag pratade med dem om bilens problem, säger Hamilton till BBC.

– Jag har kört så många bilar under mitt liv så jag vet vad en bil behöver och vad den inte behöver. Det handlar om ansvar.

Han fortsätter:

– Det handlar om att erkänna och säga: ”Okej, vi lyssnade inte på dig. Det är inte på den nivå det ska vara och vi måste jobba på det.”

Även kollegan George Russell har varit kritisk och ställt frågan om teamet kanske behöver titta mot Formel 1 2024 redan nu.

Mercedes F1 var inte det enda stallet som hade en tung start. Samma sak gäller för McLaren, men nu kommer positiva nyheter från stallchef Andrea Stella. McLaren räknar med att stallet kan avända sin nya vindtunnel i juni.

I onsdags kom det senaste avsnittet av vår F1-podd, Plattan i Mattan ut. Vi snackar om ifall det var tre Red Bull på pallen och vad som kan tänkas ligga bakom Aston Martins comeback.

I går skrev jag också om vad som egentligen hände när Lance Stroll föll med cykeln. Han drabbades av frakturer i båda handlederna och en tå – men det sista märkte han inte.

Grattis Pastor Maldonado! Han firar förelsedag i dag, torsdag och detta är ett galet race att minnas. Spanien GP år 2012, det är den senaste segern för Williams Racing.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB