Startsida / Inlägg

Marcus Ericsson tillbaka på mardrömsbanan

av Anna Andersson

Marcus Ericsson, IndyCar, har aldrig tagit sig i mål på den trånga stadsbanan i Long Beach. Ifjol förlorade han en pallplats i slutet av loppet.
Nu är han tillbaka på mardrömsbanan.

Marcus Ericsson IndyCar
Marcus Ericsson tävlar i IndyCar

Efter segern i premiären och åttondeplatsen i Texas ligger Chip Ganassis Marcus Ericsson på en andraplats i IndyCar när mästerskapet nu är på plats i Kalifornien och den klassiska stadsbanan Long Beach. Banan har elva kurvor, den är trång, men har flera omkörningsmöjligheter som exempelvis 90-graderskurvan som startar varvet. Samtidigt finns det flera ställen där föraren kan sätta bilen i muren. Ifjol förlorare Marcus Ericsson en tredjeplats när han kraschade bilen i kurva fem, 19 varv från mål.

– Det har varit en dålig bana för mig, sett till resultaten. Jag har aldrig tagit mig mål, det är verkligen en dålig statistik, säger han.
– Det är en klassisk stadsbana, för att få ut max ur bilen måste man ligga nära murarna och ha ett stort förtroende för bilen. Ifjol var vi snabba, jag kvalade in som åtta och låg på en pallplats när jag kraschade i muren. Så jag har revansch att utkräva.

Marcus Ericsson kör IndyCar på Long Beach

Ericsson har annars gjort många fina resultat på stadsbanor, tre av hans fyra segrar har han tagit på den bantypen. Den fjärde var Indy 500 där han slog till med en skrällseger i fjol. Nu kommer han närmast från en helg på den supersnabba ovalen i Texas där han inte alls var snabb som han hade hoppats på. Han kvalade in på plats 16 och gick i mål som åtta.
– Säsongsstarten har varit bra, jag vann premiären i St Petersburg, men i Texas hade vi ingen fart i bilen och med tanke på att den saknades var det bra med en åttondeplats och att ta så många poäng, säger han.

Marcus Ericsson

 

Marcus Ericsson tvåa i IndyCar 2023

Han ligger på en andraplats i mästerskapet inför årets tredje deltävling och därefter t återstår det ytterligare två innan det är dags för den 107:e upplagan av Indianapolis 500, men en nyhet i år är att det från och med i år inte längre delas ut några dubbla poäng i klassikern.

– Jag vet att jag har en bra bil på stadsbanor, jag har ett bra självförtroende. Det känns bra, jag är väldigt laddad och förhoppningsfull inför den härhelgen.

Även Felix Rosenqvist, McLaren, är förhoppningsfull inför helgens deltävling i IndyCar. Han har haft en tuff inledning på säsongen, men stallet visade bra fart i St Petersburg för en månad sedan där stallet hade två bilar i topp fyra.

Alla tider till IndyCar på Long Beach hittar du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB