Startsida / Inlägg

Mercedes F1: En väldigt stor operation

av Anna Andersson

Mercedes F1 hade ännu en tung helg. Nu väntar en stor operation.

Stallet kommer med många nyheter till Imola om två veckor. Det är viktigt för årets säsong – men framförallt för nästa.

Mercedes F1
Lewis Hamilton, Mercedes F1, under kvalet i Miami 2023. (AP-TT)

Kvalet till Miamis GP var en tuff tillställning för Mercedes och Lewis Hamilton pratade om att det kändes som ett slag i solar plexus. Racet slutade med en fjärde och en sjätteplats, vilket var ett bra resultat. Nu går Mercedes nu med full fokus mot tävlingen på Imola om lite mindre än två veckor. Det är den första deltävlingen av tre, på lika många veckor och Mercedes har bestämt sig för att ta med en stor omgörning till Italien.

– Vi ska introducera en ny kaross, ett nytt golv och en ny hjulupphängning fram. Det är en rätt stor förändring. En rätt stor operation, väldigt stor. Det betyder att vi måste jobba mycket i den virtuella världen för att hitta varvtid,  säger stallchef Toto Wolff när han möter media i samband med Miami GP.

Mercedes F1 med stor uppdatering i Imola

Den nya konstruktionen är inte bara viktig för  årets säsong utan också för 2024, snart är det dags att på allvar starta arbetet med bilen till nästa år. Därför är det viktigt för teamet att se vad som händer på Imola den näst sista helgen i maj.

– Den uppdateringen kommer att hjälpa oss att sätta rätt riktning på arbete, så att vi kan förstå de olika delarna som bidrar till att bilen är så ”giftig” att köra.

Samtidigt påpekar han att det inte finns någon patentlösning.

– Under mina 15 år i F1 har jag inte sett att man hittat en lösning som direkt har gett en halv sekund, så jag tror inte att det händer den här gången heller, säger han till Autosport.

– Jag ser fram emot att vi ska kunna utesluta ett par komponenter där vi funderar över om vi har lag till saker som vi kanske inte riktigt förstår. Jag hoppa satt vi kan få en mer stabil grund, så att vi kan bygga vidare på den.

Mercedes är inte det enda stallet som har problem med sin bil. Även Charles Leclerc var kritisk mot sitt Ferrari efter F1 i Miami.

Kort om F1 2023

Red Bulls tredjeförare Daniel Ricciardo, 33, hade sällskap av sin flickvän i Miami. Heidi Berger, 26. Hon är dotter till den tidigare F1-föraren Gerhard Berger och det har tisslats och tasslats om deras relation ett tag.

McLarens helg i Miami var tung, tung tung. Uppdaterarna från Baku gav dem ingenting.

– Nej, säger Lando Norris.

– Problemen är de samma.

Fernando Alonso med ännu en pallplats, hans fjärde iår. Hans 1o2:a totalt.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB