Startsida / Inlägg

Mercedes: Situationen för Mick Schumacher är olycklig

av Anna Andersson

Mick Schumacher står utanför F1 2023. Nu är han på väg mot nästa smäll.

– Situationen för 2024 är olycklig, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

En comeback i Formel 1 kan dröja ytterligare.

Mick Schumacher Formel 1
Mick Schumacher i Miami (Mercedes Sam Bloxham)

Efter två säsonger hos Haas i Formel 1 lämnade Mick Schumacher mästerskapet. Michael Schumachers son ansågs ha skapat för många krascher, kostat för mycket pengar och levererat för lite.

Mercedes, med stallchef Toto Wolff tog den unga tysken under sina vingar. Stallet var Michael Schumachers sista i Formel 1 och Mick Schuamcher fick rollen som tredjeförare intill Lewis Hamilton och George Russell.

Nu letar han efter en förarplats för att ta sig tillbaka till F1, men i år ser det tungt ut. AlphaTauri, där Nyck de Vries har underpresterat, är inte aktuellt. Schumacher är för förknippad med Mercedes och inte har några imponerande resultat bakom sig.

Även till 2024 ser det också svårt ut. Det meger Mercedes stallchef Toto Wolff.

– De är en svår situation, vi har fullt, säger Toto Wolff till Sky.

Mick Schumacher kan få vänta på F1

Detta säger han trots att Lewis Hamilton inte har något kontrakt för nästa år och Ferrari visar intresse för den sjufaldige världsmästaren.

– Jag skulle önska att Mick får en plats, han skulle förtjäna det, säger Wolff.

– Men situationen för 2024 är olyckling, möjligen öppnas det några dörrar till 2025.

Stallchefen påpekar att man måste avvakta situationen och se hur Logan Sargent, som nu tävlar för Williams, utvecklas under året.

– Vi måste vara försiktiga för om vi stöttar Mick för mycket kommer naturligtvis de som vill göra det extra svårt krypande upp ur sina hål.

Formel 1 reser nu vidare till Spanien och årets sjunde VM-deltävling. Mercedes som hade en stor uppdatering med sig tillMonaco, där Lewis Hamilton var fyra och George Russell femma ser med tillförsikt fram emot vad en bana som Barcelona kan göra för dem. Det är en erkänd testbana, karaktären går att översätta på flera banor och en bil som presterar bra där brukar kunna vara stark under resten av säsongen.

Formel 1  och Formel 3 i Monaco

I kvalet till F1 i Monaco tog Red Bulls Max Verstappen sin 23:e pole position  i karriären, han har nu en pole position mer än Fernando Alonso som var tvåa i samma kval. Därmed är Verstappen nr 13 i listan över de förare som har flest pole positions i historien. Före honom ligger Niki Lauda och Nelson Piquet som har tagit 24 pole positions var. Segern gav honom hans 39:e GP-seger för Red Bull och där med gick han förbi Sebastian Vettel som tog 38 av sina 53 GP-segrar för Red Bull.

Pierre Gasly kritiserade sitt team Alpine efter Monaco GP. Han var absolut inte överens med strategin och ansåg att han skulle ha legat kvar längre på banan.

– Jag är besviken och förvirrad. Jag låg trea och vi visste att regnet skulle komma, det var en optimal position, säger han.

Han slutade sjua, samtidigt som kollegan Esteban Ocon tog en tredjeplats och det smärtade säkerligen.

Dino Beganovic körde hem sin bästa placering i Formel 3 när han slutade tvåa bakom polesättaren i det andra loppet i Monaco.

– Det är blandade känslor just nu, det får jag erkänna, säger Dino Beganovic.

– Jag borde vara nöjd med P2 och många viktiga poäng, men jag är också frustrerad. Vi förlorade det här racet för att vi råkade lottas i fel kvalgrupp och fick starta tvåa istället för etta. Det är i princip omöjligt att köra om här, så det kostade oss allt.

Han är nu fyra i mästerskapet och nästa deltävling avgörs i Barcelona, Spanien, kommande helg.

Vinn resa till F1 i Ungern

Är du sugen på att se F1 på plats? Var med och tävla om en resa till Ungerns GP i slutet av juli. Flyg, hotell och biljetter för lördag och söndag ingår, för dig och en vän. Svara på frågorna och håll tummarna.

•••

Marcus Ericsson förlorade Indy 500 på ett fruktansvärt tungt sätt. Men han ska vara stolt. Läs krönikan efter racet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB