Startsida / Inlägg

Schumacher: Jag har två personligheter

av Anna Andersson

Han bär en av sportvärldens mest välkända namn och försöker att skapa sig en stor karriär. Utan att dela med sig av sitt eget liv, kanske för att han är bränd av det som hänt hans pappa.

– Jag är både människoskygg och väldigt blyg, säger Mick Schumacher.

Mick Schumacher
Mick Schumacher är reservförare för Mercedes och McLaren i F1 (Mercedes)

 

 

 

Mick Schumacher var med i skidbacken när hans pappa skadade sig så svårt. Det var 2013 och han var bara tonåring men fick uppleva hur media och fans under en lång, lång tid gjorde allt för att få information om Michael Schumachers hälsotillstånd.

Än i dag jagas nyheter kring Michael Schuamchers hälsotillstånd, men  familjen har hela tiden skyddat honom. Ingen, utanför den närmsta krestsen, vet hur han mår. Allt som pratas och beskrivs är egentligen bara antaganden och rykten.

Michael Schumacher har inte syns officiellt sedan han slog huvudet i en sten under en skidresa för mer än tio år sedan.

Mick Schumacher  har två personligheter

Mick Schumacher har under samma tid avancerat till Formel 1, tävlat för Haas och tillhör numera Mercedes. Det spekuleras i om han är en framtida man för exempelvis Audi, men själv är han mycket försiktig i sina uttalanden.

– Som barn kunde jag gå vart som helst och prata med alla, men ju äldre jag har blivit och ju mer känd jag har blivit ju sämre tyckte jag om att göra det. Jag är människoskygg och väldigt blyg, säger 23-åringen i en intervju med sin sponsor DVAG som återgivits av RTL.

–Jag har två personligheter, racerföraren och den privata Mick. Den senare är jag egentligen alltid, men när jag kommer till racerbanan blir jag föraren Mick. Han är kvar till dess att jag lämnar på söndagkvällen.

I dag är han reservförare hos Mercedes, men även för McLaren och han har ett tydligt mål.

– Målet är att återigen ta en förarplats i F1, säger Mick Schumacher.

Michael Schumacher
Michael Schumacher i Montreal år 2004. Han vann sju VM-titlar i F1 mellan 1994 och 2004. (AP-TT)

Formel 1 tävlar nästa gång på Imola i Italien om en vecka. Det är starten på tre tävlingar på lika många veckor. Nästa vecka väntas bland annat en stor uppdatering för Mercedes som ligger efter sina förväntningar.

I helgen har IndyCar tävlat i Indianapolis, men det gick tyngre för svenskarna. Marcus Ericsson tappade ledningen i mästerskapet.

Indy Car lägger nu full fokus på Indy 500, träningarna startar på tisdag den 16 maj och kvalet avgörs den 21 maj. Indy 500 avgörs den 28 maj, samma dag som Monaco GP i F1.

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB