Startsida / Inlägg

Stefan Wilson missar Indy 500 efter en jättekrasch

av Anna Andersson

Stefan Wilson missar Indy 500 efter en jättekrasch i natt. Han kolliderade våldsamt med Kathrin Legge och vårdas på sjukhus.

Han har drabbats av en fraktur på ryggraden.

Stefan Wilson Indy 500
Katherine Legge och Stefan Wilson kolliderade under träningen till Indy 500 (AP-TT)

Britten Stefan Wilson, 33, var inblandad i en incident med Kathrin Legge under nattens träning inför Indy 500 som avgörs på söndag. Olyckan inträffade i kurva ett och Wilson kraschade illa in i barrären. Han fördes till University Health Methodist Hospital och där konstaterade läkarna att han drabbats av frakturer på ryggraden. Han stannar på sjukhuset över natten för observation och ytterligare tester.

– Med tanke på den typen av skador som Wilson har drabbats av kommer han inte att kunna delta i Indianapolis 500 på söndag, skriver hans stall Cusick Motorsports i ett uttalande.

Stefan Wilson missar Indy 500 efter otäck krasch

Stefan Wilson är döpt efter den tidigare svenska F1-föraren Stefan Johansson och han har haft en lång karriär inom amerikansk racing. Han har tävlat i IndyCar från och till i tio år, men Indy 500 skulle bli hans första start i år. Han har tävlat i Indy 500 vid fyra tillfällen tidigare och slutat på plats 15 som bäst.

Stefan Wilson inför Indy 500
Stefan Wilson inför nattens träningspass till Indy 500. (AP-TT)

Även hans bror Justin Wilson tävlade inom amerikansk racing, men han avled sedan han träffats av delar från Sage Karams bil under ett lopp i Pocono år 2015.

Det är ännu inte fastställt om Stefan Wilson ersätts av någon annan förare i Indy 500 som avgörs på söndag. Två svenska förare finns med i startfältet, Felix Rosenqvist som startar från första led och titelförsvararen Marcus Ericsson som startar i fjärde led i den 107:e upplagan av Indianapolis 500.

 

Tävla om en drömhelg med F1 i Ungern

Nu har du chansen att visa dina F1-kunskaper och vinna en resa till Ungern GP den 21-24 juli. Gör vårt F1-quiz, skicka in svaren och ha telefonen redo den 5 juni. Då kan det hända att vi ringer när vi spelar in vår F1-podd Plattan i Mattan. Svarar du vinner du en resa för två med med flyg, hotell och entré till Ungerns Grand prix. Resan presenteras av Hajper.

TÄVLA HÄR.

I dagens inlägg om F1 kan du läsa om Pirellis däckval till Monaco GP och Mercedes svar på Ferraris erbjudande till Lewis Hamilton.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB