Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton kör F1 2024 och 2025 – nytt miljardkontrakt

av Anna Andersson

Lewis Hamilton kör F1 2024 och 2025.  För det får han rekordsumman 688 miljoner kronor – om året.

Han gör det med ett löfte till Formel 1, alla fans och konkurrenter:

– Vi ger oss inte innan vi vinner.

Lewis Hamilton kör F1 2024 och 2025
George Russell och Lewis Hamilton kör F1 2024 och 2025 (Mercedes)

Toto Wolff sa i juli att han bara behövde dricka en kaffe med Lewis Hamilton för att säkra ett framtida kontrakt mellan Mercedes och den sjufaldige världsmästareni Formel 1. Det blev en lång kafferast – men nu är det klart.

Lewis Hamilton kör F1 2024 och 2025. Han får sällskap av George Russell som varit hans kollega de två senaste åren.

– Det var ett självklart val att fortsätta med den föraruppställning vi har, vi har det starkaste paret i hela Formel 1 och båda förarna har avgörande roller när vi nu  ska utveckla teamet framåt. Den styrkan och stabiliteten som detta ger lägger grunden för att vi ska nå framgång framöver, säger Toto Wolff.

Lewis Hamilton i Mercedes F1 till 2025

Detta är en mångmiljoninvestering för Mercedes. Hamilton har vunnit sex av sina sju VM-titlar med stallet och bidragit till åtta konstruktörs-titlar. Han har tyagit 82 segrar och 78 pole positions för Mercedes och har varit en del av mästerskapet sedan 2007.

38-årige Hamilton har tävlat för Mercedes i tio år och har nu säkrat ytterligare ett mångmiljonkontrakt med stallet. Enligt The Sun får han 50 miljoner pund om året. Det motsvarar 688 miljoner per år, nästan 1,4 miljarder kronor de kommande två åren.

– Varje dag drömmer vi om att vara det bästa teamet och vi har lagt ett årtionde på att nå det målet. Du tar dig inte till toppen över en natt, eller genom att jobba hårt under en kort tid. Det kräver ambition hårt jobb och målmedvetenhet, säger han.

– Vi har aldrig varit mer hungriga efter en seger. Vi har lärt oss mycket av våra framgångar, men också av våra förluster. Oavsett violka svårigeter vi möter kommer vi att fortsätter att jaga vår dröm. Vi kommer att vinna igen.

George Russell fortsätter hos Mercedes

Mercedes har två tuffa säsonger bakom sig Hamilton har inte vunnit sedan 2021 och hans kollega George Russell tog en GP-seger förra året. Den  yngre kollegan har varit en del av Mercedes sedan 2017 när han fick en roll i deras akademi, därefter debuterade han i F1 med Williams innan han blev kollega till Hamilton år 2022.

– Vi har tagit flera viktiga steg de senaste 18 månaderna och vi blir bara starkare, säger Russell som också blir kvar till 2025.

I år har Hamilton tagit en pole position i Ungern, när mästerskapet körde med samma kvalregler som när F1 nu kör på Monza i helgen.

Vi gjorde ett specialavsnitt om Lewis Hamilton i vår F1-podd, Plattan i Mattan, tidigare i år. Lyssna på det i länken ovan.

För övrigt har Aston Martins stallchef Mike Krack bekräftat att Lance Stroll kör för stallet även 2024. Om nu någon undrade.

Sedan vill Max Verstappen gärna se Lando Norris som kollega. Det kan du läsa om i dagens första blogg.

Alla förare till F1 2024 hittar du här.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB