Startsida / Inlägg

Linus Lundqvist får ny chans i Indycar

av Anna Andersson

Debuten gav mersmak. Linus Lundqvist får ny chans i Indycar. Han kör i Indianapolis kommande helg.

Linus Lundqvist får ny chans i Indycar (INDYCAR)
Linus Lundqvist får ny chans i Indycar (INDYCAR)

Efter fjolårets seger i Indy Lights har Linus Lundqvist väntat på att få chansen i Indycar. Han fick möjligheten förra helgen, när han ersatte Simon Pagenaud i Meyer Shank Racings bil #60.

Han tackade för förtroendet, gick till andra kvalomgången och tio varv från mål var han på väg mot en placering bland de tio främsta.

Då körde han in i  muren och tvinagdes bryta loppet.

– Helgen i Nashville var fantastisk. Det var självklart väldigt mycket nytt att ta in på kort tid och det var tråkigt att det slutade som det gjorde. Misstaget var mitt eget, men jag njöt av varenda sekund fram till dess, säger Linus Lundqvist.

Linus Lundqvist får ny chans i Indycar

Men insatsen var så pass uppseendeväckande att han får en chans till. Han ska köra Gallagher Grand Prix på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway. Han kör för samma team, Meyer Shank Racing.

– Jag är tacksam för en ny möjlighet. Det blir återigen en tuff utmaning, men nu har jag i alla fall en genomkörare i kroppen. Förhoppningsvis kan vi få till några bra resultat. Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka i Indycar, säger han.

För Linus Lundqvist är detta ett stort steg, han har ingen ekonomisk backning utan lever på det stipendium han fick när han vann Indy Lights förra säsongen. Målsättningen är nu att köra till sig en av de förbetalda platserna i Indycar till nästa säsong, 2024.

Det berättade han i en längre intervju med F1-bloggen förra veckan.

Linus Lundqvist (INDYCAR)
Linus Lundqvist (INDYCAR)

Gallagher Grand Prix markerar det andra loppet för Indycar på IMS road course den här säsongen. Mästerskapet tävlade på banan, som huvudsakligen är belägen på innerplan av den berömda Indy 500-ovalen, i maj.

Med i startfältet finns Marcus Ericsson, som var sjua i Nashville förra helgen och ligger femma i mästerskapet, samt Felix Rosenqvist, som hade en tung helg och nu fokuserar på att göra en betydligt bättre tävling i helgen.

Lundqvist har kört totalt fyra lopp på IMS road course tidigare, då i INDY NXT (Indy Lights). På fyra starter har han kvalat in på pole position tre gånger och vunnit två lopp.

 

NTT INDYCAR SERIES – helgens tider

Gallagher Grand Prix

Indianapolis Motor Speedway (USA)

Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 11 augusti

Fri träning 1: 15.00-16.30

Kval: 18.30-20.00

Fri träning 2: 22.00-22.30

Lördag 12 augusti

Race (85 varv): 20.00

 

LIVE: indycarlive.com / Viaplay / V Sport Motor

Är du mer intresserad av Formel 1? I dagens första blogginlägg började jag en genomgång av stallens insatser under den första halvan av säsongen. Du läser genom att klicka på länken ovan.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB