Startsida / Inlägg

Scuderia Ferrari uppdaterar – jagar andraplatsen i F1

av Anna Andersson

Scuderia Ferrari planerar en stor uppdatering. Till höstens omstart av F1.

Scuderia Ferrari F1
Uppdatering för Scuderia Ferrari och Charles Leclerc (AP-TT)

Scuderia Ferrari, med förarna Carlos Sainz och Charles Leclerc, har haft en tung säsong i Formel 1, långt efter de egna förväntningarna.

Stallet är bara fyra i konstruktörsmästerskapet och Leclerc, är bästa Ferrariförare på plats fem i förar-VM. Max Verstappen leder överlägset och är på väg mot VM-titel tre.

Men efter sommaruppehållet ska det bli en ändring.

Scuderia Ferrari kommer att presentera sina första uppdateringar till omstarten av F1 på banan i Zandvoort, Nederländerna för att sedan leverera flera mindre och större uppdateringar fram till och med USA:s GP i Austin.

Scuderia Ferrari uppdaterar till F1 på Monza

Framförallt kommer det ett stort uppdateringspaket till hemmaracet på den snabba banan i Monza, enligt motorsporttotal.com handlar det om ett överarbetat golv, nya sidepods och ett försök att skapa en bättre aerodynamik.

Red Bull, som har vunnit alla lopp i år, leder konstruktörsmästerskapet med sina 503 poäng överlägset, men Mercedes ligger 256 poäng bakom dem och Aston Martin är bara fem poäng före Scuderia Ferrari. Det gör att det italienska teamet med sina 191 poäng nu jagar Mercedes som har 247. Flera stall har nu inlett satsningen mot 2024 och flyttat över resurser till kommande säsong, men eftersom regelverket är i stort sett det samma under nästa år går det också att föra över positiva uppdateringar från årets säsong till nästa.

Under sommaren levererade Ferrari i Kanada och Österrike, gjorde sämre insatser på Silverstone och i Ungern för att återigen finnas med i toppen under deltävlingen i Belgien.

Även Mercedes meddelar att de kommer att uppdatera sin bil under hösten.

– Nu är det sommarlov och vi kan inte göra så mycket i fabriken, säger Mike Elliott.

– Men redan inför sommaruppehållet har vi ökat tempot för att lära oss mer om bilen. Det kan vi ta  med oss till utvecklingen av nästa års bil. Samtidigt vill vi vinna andraplatsen i mästerskapet och därför kommer vi med ett par uppdateringar på bilen under hösten.

Kort om Formel 1 och IndyCar

I helgen kör IndyCar i Nashville. Det är ett stadsrace och Josef Newgarden som vann i dubbelt i Iowa jagar nu Alex Palou på sin hemmaplan.

Vi har också tre svenskar på startgridden. Linus Lundqvist debuterar.

Tiderna som gäller för IndyCar i Nashville har du här:

Lördag 5 augusti
Fri träning 2: 17.40-18.40
Kval: 20.45-22.15

Söndag 6 augusti
Fri träning 3:
00.25-00.55
Race (80 varv): 18.00

TV-rättigheterna har Viaplay.

Formel 1 har sommarlov, men du kan få testa dina kunskaper och skratta en stund i alla fall. Här ska förarna plocka fram en GP-vinnare för varje bokstav i alfabetet. Vi har tre svenska vinnare, kan du räkna upp dem?

Ingen av förarna kunde, men de missade en massa kompisar också;-)

 

 

Du kan också lyssna på vår podd Plattan i Mattan. Där finns så väl specialavsnitt som är helt tidlösa, om Crashgate, Spygate, Ronnie Peterson, Stefan Johansson, den tidigare Red Bull aerodynamikern Christian Arnell och förarnas väg till Formel 1.

Välj vad som passar dig när abstinensen blir för stor.

Tack för ditt engagemang.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB