Startsida / Inlägg

Supertalangen Oscar Piastri förlänger med McLaren F1

av Anna Andersson

McLaren F1 förlänger kontraktet med Oscar Piastri till och med 2026.

Det innebär att han har ett längre kontrakt än kollegan Lando Norris.

– Han är en otrolig talang, säger VD Zak Brown.

Oscar Piastri kör för McLaren till 2026
Oscar Piastri, Australien, har förlängt sitt kontrakt med McLaren (AP-TT)

McLaren knöt till sig Oscar Piastri under uppmärksammade former förra året. Piastri, som vann både Formel 3 och Formel 2 på det första försöket, fick rollen som reserv hos Alpine i Formel 1. Efter ett halvår kände han sig redo för mer och skrev på för McLaren, samtidigt hävdade Alpine att han hade ett kontrakt med dem. I år har Piastri ersatt Daniel Ricciardo som nu har McLaren och ynglingen från Australien har imponerat. I Singapore körde han upp sig från plats 17 till sju – och det på en bana där det sägs att det är omöjligt att köra om.

22-årige Piastri är just nu elva i VM-men har poäng och potential att ta sig upp på en placering bland de tio främsta innan säsongen är slut.

– Oscar har bevisat vad han kan leverera på banan. Han har bidragit till den vändning som stallet har gjort. Han har verkligen hittat sin plats i teamet och är verkligen uppskattad av McLaren. Jag ser fram emot att se hur han utvecklas på och vid sidan av banan, säger Zak Brown.

Oscar Piastri förlänger med McLaren F1

Efter en svår inledning av säsongen har McLaren har imponerat sedan teamet kom med en stor uppdatering till deltävlingen i Österrike. I Singapore levererade stallet årets femte uppdatering och det nämns som en av utmanarna till Red Bull under den kommande deltävlingen på Suzuka i Japan. Då får även Oscar Piastri ta del av den senaste uppdateringen, den som Lando Norris hade i Singapore.

– Det är fantastiskt att jag kan förlänga mitt samarbete med McLaren över flera år. Jag vill kämpa om pallplatser med det här teamet. Jag är verkligen glad över den grund som vi har skapat oss och den vision vi har för att ta oss dit, säger Piastri.

Här kan du se en lista över stall och förare i F1 2024. I nuläget finns det två, kanske tre förarplatser kvar till nästa år. Hos AlphaTauri kämpar Yuki Tsunoda, Liam Lawson och skadade Daniel Ricciardo om två platser. Hos Williams är inte kollegan till Alexander Albon presenterad än. Det finns dock indikationer på att Logan Sarget får fortsatt förtroende, om han levererar under avslutningen av säsongen.

Han har ännu inte tagit någon VM-poäng.

En guide till helgens deltävling i Japan hittar du här.

I dag har vi också släppt veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan. Vi snackar ner racet i Singapore, pratar om Carlos Sainz riskanta taktik, Mercedes jakt och Red Bulls misslyckande.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB