Startsida / Inlägg

Haas F1: Bilderna på första bilen till Formel 1 2024

av Anna Andersson

F1-säsongen är här – med årets första bil. Moneygram Haas F1.

Haas F1 2024
Haas VF 24 första bil ut till F1 2024 (Moneygram Haas F1)

Den 11 februari ska Haas presentera sin bil  till Formel 1 2024 på banan, då gör den en shakedown på Silverstone i England.

– Jag ser fram emot att se VF-24 på banan och även i racen, det är en känsla som jag delar med våra partners och hela teamet, säger teamets grundare Gene Haas.

– Vi vet också att vi har ett fantastiskt förarpar med Nico Hülkenberg och Kevin Magnussen och deras erfarenhet kommer att vara obetalbar när vi ska utveckla bilen under året.

Den stora förändringen hoss Haas F1 är att Günther Steiner har fått lämna stallet. Teamchefen  var en del av Haas F1 redan 2014, två säsonger innan stallet ens debuterade i Formel 1. Han har varit en stor profil bland annat i Drive to Survive, men har nu ersatts av japanen Ayao Komatsu. Även Ayao Komatsu har varit med i teamet sedan starten.

Haas F1 – första bil till F1 2024

Haas F1 2014
Haas F1 VF-24 ( Haas)

Vilka förväntningar kan vi ha på Haas i F1 2024?

Stallet var sist i F1 2023 och gjorde en uppdatering sent, i Austin, men den kunde inte rädda dem. Det blev inte alls bättre och Nico Hülkenberg  gick till och med tillbaka till den äldre versionen av bilen.

– När det gäller de fysiska förändrignarna på bilen så vet alla att vi hade årets bil i åtanke när vi presenterade konceptet i Austin, säger den nya stallchefen.

– Men på grund av olika fysiska begränsningar kunde vi inte implementera hela koncepotet. Jag visste precis var vi var på väg, men alla fick en förhandstitt och vi har väldigt mycket jobb framför oss.

Ayao Komatsu är väldigt försiktig inför 2024.

– Vi är realistiska i våra förväntningar. Jag vet att vi kommer att använda tiden under testerna och alla de detaljer vi måste gå igenom optimalt. Vi kan knappt vänta på att få starta arbetet, säger han.

– Men jag tror att vi är långt bak i startuppställningen i Bahrain, om vi inte är sist.

Haas är första team ut, på måndag förljer Williams och Stake. Här är alla datumen.

F1-BIBELN 2024 – Beställ ditt ex redan i dag

Ni är också väldigt många som har frågat om det kommer någon F1-bibel  från Sportbladet i år. Det gör det.

Tack vare att ni var så många som köpte den i fjol får vi möjligheten att göra en ny i år.

Den kommer till säsongsstarten, då kan du köpa den i butik. Men redan nu kan du säkra ditt exemplar genom att beställa det och få F1-bibeln levererad hem i brevlådan!

HÄR BESTÄLLER DU SPORTBLADETS F1-BIBEL

 

Toto Wolff om att Hamilton går till Ferrari

Annars har fredagen handlat om Lewis Hamilton och Ferrari. Toto Wolff höll en pressträff och förklarade att han blev överraskad över Lewis Hamiltons beslut. Hamiltons raceingenjör Peter Bonnington frågade till och med Wolff om det var första april?

– För 48 timmar sedan hade jag inte trott att Lewis skulle säga till mig att han kör för Ferrari nästa år, säger Wolff.

– Vi kommer alltid att sträva efter att ha den bästa kombinationen av förare i vår bil och kommer säkerligen att söka ett par samtal när du ser hur snabbt en situation kan förändras.

Mercedes är nu i en intressant situation de behövr en ny förare ett år innan ett nytt regelverk införs.

– Nu är det upp till oss att bevisa att vi kan bygga den snabbaste bilen, inte bara på kort och medellång tid, utan också under en längre tid med tanke på  de nya reglerna. Då öppnar sig möjligheter. Vi har bollen på vår planhalva, säger Toto Wolff.

Mina tankar om vem som kan tänkas ersätta Lewis Hamilton kan du läsa här.  Häng med i diskussionen. Vi spelade också in en Sportbladet Daily – en kortare nyhetspodd – om just Hamiltons byte.

Nu önskar jag er en fin helg.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB