Startsida / Inlägg

Vem ersätter Lewis Hamilton hos Mercedes i F1 2025?

av Anna Andersson

Alla bilar är presenterade – då kan vi gå tillbaka till snacket om vem som ersätter Lewis Hamilton hos Mercedes i F1 2025.

En instagrampost har satt igång en riktig rykteskarusell – framförallt när Toto Wolff  pratar om ett ”modigt beslut”.

 Lewis Hamilton
Lewis Hamilton lämnar Meredes efter elva säsonger (TT)

Lewis Hamilton bestämde sig inför årets säsong av Formel 1 att bryta kontraktet med Mercedes och ansluta till Ferrari nästa år. Det betyder att årets bil troligen är den sista Mercedesen han rattar i F1. Mercedes har dock sett till att säkra sin personal via ett avtal, vilket gör att stallet inte riskerar att förlora  några nyckelpersoner som arbetat nära Hamilton till Ferrari.

Men den stora frågan återstår.

Vem ska ersätta Lewis Hamilton hos Mercedes F1 2025?

Stallchef Toto Wolf har under veckan pratat om att han vill ta tid på sig att ta sitt beslut, samt hintar om att det kan bli ett ”modgt val”. Det har startat spekulationer om så väl den talangfulla junioren Andrea Kimi Antonelli som kör Formel 2 i år, som tidigare världsmästare.

Men i Süddeutsche Zeitung dementerar Nico Rosberg alla uppgifter om att han funderar över en comeback. Inte heller Sebastian Vettel verkar inte vara allt för intresserad, i alla fall inte om man får tro Toto Wolff.

– Jag tror att han har tagit belsutet att inte tävla mer, vi pratas vid regelbundet. Vi snackade i går, men det handlade inte om att han skulle köra för oss, sa Wolff nyligen till Auto, motor und Sport.

Sett till världmsästare återstår då Fernando Alonso. Spanjoren som gjorde en bra säsong för Aston Martin förra året ( där han för övrigt ersatte Vettel) och som har kontrakt över årets säsong.

– Jag vill fortsätta tävla och min första samtalspartner är Aston Martin, sa Alonso när Aston Martin presenterade sin bil tidigare i veckan.

Fernando Alonso aktuell för Mercedes?

Spanjoren fyller 43 år i år, men antydde att han känner sig starkare än någonsin och att han känner att han kan köra ett par år till.

– Om vi inte kommer överens och jag vill fortsätta tävla i F1 vet jag att jag har ett bra läge. Jag borde vara attraktiv för andra stall med tanke på mina resultat i fjol och mitt engagemang. Det finns bara tre världsmästare i startuppställningen och det är bara en som är tillgänglig.

Det är han själv, men han påtalade att han inte för några samtal med Mercedes.

Nu till det intressanta. I veckan postade han tidigare teamchef och ständige rådgivare Flavio Briatore en intressant bild på Instagram. På honom och Toto Wolff på café Cova, ett kafé som Briatore äger, i Monaco.

Gissa om spekulationerna har tagit fart. Vilken förare skulle du vilja se intill George Russell hos Mercedes nästa år?

Bokläpp på NK

Det var er idé att släppa min bok Cirkus Formel 1 på NK.

Nu är det praktiska löst. Jag räknar med att ni kommer!

Den 5 mars klockan 17.00 -18.45 i NK Bokhandel där finns möjlighet till boksamtal, F1-surr, köpa ett signerat ex av boken och bara mingla.

Anmäl er gärna via länken

Du kan även vinna ett ex av boken i Sportbladets quiz. Här är en länk.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB