Startsida / Inlägg

F1: Krismöte hos Red Bull – vad händer med Verstappen?

av Anna Andersson

Konflikten inom Red Bull fortsätter samtidigt som Mercedes flirtar med F1-världsmästaren Max  Verstappen.

Max Verstappen har vunnit i F1, men det är kaos hos Red Bull.
Max Verstappen har vunnit två deltävlignar i F1, men det är kaos hos Red Bull. (AP-TT)

Max Verstappen har dominerat de två första deltävlingarna i Formel 1 och hans Red Bull har tagit två dubbelsegrar.

Men vid sidan av banan är det kaos, situationen med Christian Horner har knappast lugnat ner sig och även om motorsportkonsult Helmut Marko är nöjd sedan han har haft möten med  Red Bulls Oliver Mintzlaff, managing direktor för företaget, i Jeddah. Marko meddelar nu att han stannar.

– Det snackas hela tiden, men det viktigaste är resultatet på banan och där har vi verkligen presterat, säger Christian Horner till Sky.

Han svarar också på den kritik som Max Verstappens pappa Jos levererade via Daily Mail  förra veckan och Max Verstappen har också varit tydlig med att han vill att Helmut Marko ska stanna i stallet.

– Jag vet vad som är sagt. Max är en viktig del av vårt team, han är förare och  han gör ett riktigt bra jobb. Men jag som vd och stallchef är ansvarig för att allt fungerar bra.. Alla bidrar på sitt sätt, säger Horner.

Mercedes flirtar med Max Verstappen

Men pappa Verstappen ger sig inte utan kommer med ny kritik.

– Jag har sagt att det blir problem om han stannar, säger Verstappen till Sky.

– Jag tror att det är för sent för Christian att säga “lämna mig ifred”.

Enligt Verstappen kommer Horner troligen att behålla sin position under resten av säsongen, men redan i går meddelade flera tyska medier att Red Bull hade ett krismöte i Dubai mellan den thailändska ägaren Chalerm Yoovidhya, de två höga cheferna Franz Watzlawick och Oliver Mintzlaff. Resultatet av det mötet är inte känt.

– Vi kommer inte att breda ut våra interna personalfrågor över hela världen, hälsar Oliver Mintzlaff via motorsporttotal.com.

Vid sidan av diskussionerna hos Red Bull står Mercedes och väntar. Stallet saknar en förare intill George Russell till 2025 och skulle inte säga nej till Max Verstappen.

– Jag hade älskat att ha honom i teamet, säger Mercedes stallchef Toto Wolff till tyska rtl och sport.de

– Det finns inte ett stall som inte skulle jubla över att ha honom i bilen, men bollen ligger hos Max. Han måste bestämma sig.

Woff är tydlig med att Mercedes kommer att ta tid på sig innan man bestämmer sig för vem som ska ratta Mercedes vid sidan av George Russell.

– Det finns många intressanta möjligheter, säger Wolff och påtalar att det inte är en fråga som kommer att besvaras inom några veckor utan snarare månader.

Tankar efter F1 i Jeddah

Efter deltävlingen i Jeddah går Formel 1 nu tillbaka till att köra söndagar fram till deltävlingen i Las Vegas, men den kommer vi att få uppleva tidigt en söndag. Jag har haft dagen på mig att smälta racet men det är ett par saker som har fastnat.

Kevin Magnussen fick en bestraffning på 20 sekunder, tog den efter racet och körde som en stoppkloss för att  hjälpa Nico Hülkenberg till poäng. Racing Bulls var väldigt irriterade efteråt, men det är inte Haas fel utan är det något fel får man gnälla på reglerna. Haas nyttjade dem till fullo.

McLarens bil har stora svagheter på rakan, bilen är inte tillräckligt snabb, utan de måste få ordning på balansen i den och DRS. Sedan kan vi kolla på vad som händer.

Oliver Bearman, vilken imponerande debut. Snudd på Q3 efter en timme i bilen och därefter körde han upp sig från plats 11 till plats sju och höll undan för landsmän som Lewis Hamilton och Lando Norris. Det är imponerande. Carlos Sainz komemr att vara tillbaka i bilen i Australien om två veckor. Han tvingades till en blidtarmsoperation.

Mercedes, Mercedes, Mercedes. Stallet pratade om ett fundamentalt fel på bilen som tappade all fart i de snabba kurvorna. På något sätt så känns det som om problemet har varit det samma de senaste tre åren. Wolff är nog inte bara intresserad av Verstappen utan också av Adrian Newey.

Alpine? När ska eländet sluta?

Korta nyheter

Felix Rosenqvist var, inför ögonen på nya sponsorn Jon Bon Jovi, bäste svensk i premiären av IndyCar. Läs mer här. 

Mercedes akademiförare Doriane Pin, Prema, körde ett extra fullfartsvarv när hon vann det andra loppet i Jeddah. Gänget på depåmuren var så upptagna med att fira segern att de missade att visa henne att hon hade nått mål och hon missade målflagg. Därför straffades hon och blev av med vinsten.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB