Startsida / Inlägg

F1 i Japan 2024: Max Verstappen styr förarmarknaden

av Anna Andersson

Det är racevecka där vi laddar för F1 i Japan 2024 och fortsätter snacket kring Max Verstappen.

Formel 1 väntar på vad han ska göra – eller inte göra. Han är en av tre nycklar till förarmarknaden 2025. 

F1 i Japan 2024
Red Bulls stallchef Christian Horner och Max Verstappen är den stora snackisen inför F1 i Japan 2024. (AP Photo/Giuseppe Cacace),Pool) XLB163

F1 2024 går in på sin fjärde racevecka och mästerskapet leds av Red Bulls Max Verstappen. Han vann de två inledande loppen, men bröt det tredje. Då vann Carlos Sainz, Ferrari. Det gör att Verstappen har fyra poängs försprång på Charles Leclerc och elva på Sainz som missat ett lopp på grund av sin blindtarmsoperation och nu är fyra.

Nu väntar en bana som förarna älskar, som Verstappen vunnit de två senaste åren på – och i höstas liksom nu kom Formel 1 från ett lopp som vunnits av Carlos Sainz innan det var dags för F1 i Japan.

Då i Singapore, vilket var det enda loppet Red Bull inte vann i fjol. Nu i Australien, en bana som inte har några likheter med den som väntar på Suzuka.

Tider F1 i Japan 2024

Fredag 5 april:

Träning 1 kl 04.30

Träning 2 kl 08.00

Lördag 6 april:

Träning 3 kl 04.30

Kval kl 08.00

Söndag 7 april:

F1 i Japan 2024: 07.00

Snackisarna inför F1 i Japan 2024

Den stora snackisen inför F1 i Japan handlar precis som tidigare denna vecka om Max Verstappen och hans framtid. Det ryktas om att Christian Horner har vunnit maktkampen i Red Bull och Helmut Marko funderar över om han ska fortsätta eller gå i pension. 80-årige Marko är nära vän med Max Verstappen och om Marko lämnar stallet, är det möjligt att även Verstappen lämnar Red Bull.

F1 i Japan 2024
Var kör Carlos Sainz i F1 2025? (AP-TT)

Oavsett hur mycket sanning de ligger i de ryktena är det Verstappens framtid som påverkar hela värvningskarusellen inom Formel 1. Mercedes Toto Wolff väntar och avvaktar han har flera förare på sin lista, Aston Martin visar intresse för Max Verstappen, Carlos Sainz, som inte har något kontrakt för 2025 men som är den enda förare som vunnit över Red Bull under 2023 och 2024 avvaktar  vad som händer och Fernando Alonso lika så:

– Jag har alltid bestämt när jag har lämnat ett team, jag har bestämt när jag har skrivit på för ett annat. Det var jag bestämde som mig för att lämna Formel 1 och jag bestämde också när jag skulle komma tillbaka, säger Fernando Alonso till sport.de.

– Jag kommer också att bestämma mig för vad jag gör nästa år,  utan att vänta på vad andra ska göra. Ingen annan styr över mitt öde, det gör jag. På gott och ont, men sådan är jag.

Vad gör Fernando Alonso 2025?

Han kan stanna hos Aston Martin, eventuellt lämna för Mercedes, för Red Bull eller göra något helt annat. Som att lägga av.

Alonso, Sainz och Verstappen bär nycklarna till förarmarknaden 2024 och i deras skugga följer förare som Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Esteban Oco och Daniel Ricciardo, samt talanger som Liam Lawson och Oliver Bearman.

Mer om Silly Season 2025 läser du här.

Men trots allt är det som vanligt. Max Verstappen har pole position.

April , april

Det blev inget inlägg igår, vad man än gör den 1 april blir det fel. Lägger man upp något seriöst, tas det för ett skämt. Skämtar man, tas det seriöst alla andra dagar under året om texten skulle råka ligga kvar och googlas fram.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB