Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton överraskar under F1 i Kina

av Anna Andersson

Lewis Hamilton gav allt han hade – men han kunde inte göra någonting åt Max Verstappen i sprinten under F1 i Kina.

– Detta är mitt bästa reusltat på länge, säger Hamilton.

Lewis Hamilton, Mercedes, som brukar ligga betydligt längre ner i fältet reagerade bäst och tog starten av sprinten inför Formel 1 i Kina, samtidigt som Lando Norrris var lite ivrig från första startposition  och körde av banan. Då tappade han ett par placeringar.

Hamilton höll sedan undan i nio varv innan han tvingades ge upp för Max Verstappen, Red Bull, som tagit sig förbi Fernando Alonso och kunde glida mot ännu en seger.

– De första varven var rätt hetiska. De pressade på mycket i täten och jag hade Carlos bakom med nya däck, säger Max Verstappen efter sprinten.

F1 i Kina Max Vertsappen
Max Verstappen Red Bull tog segern i sprinten i F1 i Kina (AP-TT)

Han tog sin åttonde seger i en F1-sprint och utökade också  ledningen i VM.

– Men ju längre loppet led ju bättre balans hade jag i bilen och jag kunde också ta hand om däcken på ett bättre sätt. Det är viktigt att få mycket data inför morgondagen.

F1 i Kina: Verstappen tog segern i sprinten

Lewis Hamilton höll undan och tog en andraplats.

– Det är mitt bästa reusltat på länge och detta är ett enormt framsteg för oss. Regnet i sprintkvalet hjälpte oss och kanske hade det varit svårare längre bak i fältet. Jag tycker att jag kunde samla in mycket information som är viktigt inför morgondagen, säger Hamilton.

Bakom honom gjorde Sergio Perez en intressant omkörning av två Ferraribilar och en Aston Martin  för att ta plats tre. I den sekvensen var det också en intressant fajt mellan Carlos Sainz och Charles Leclerc. Sainz inte har någon styrning för nästa år gör allt han kan för att ta så många poäng som möjligt innan han byter till en bil som antagligen inte är lika konkurenskraftig. Lelcerc är allt annat än nöjd. Troligen gäller det även stallchef Fred Vasseur.

Notera att tävlingsledningen tittar på incidenten mellan Alonso och Sainz. Däremot lämnar de den mellan Sainz och Leclerc utan åtgärd.

Resultat F1-sprint i Kina.

Nu får teamen möjligheter att bryta Parc Fermé och arbeta en del på bilarna inför GP-kvalet. Det avgörs klockan  09.00 och jag öppnar F1-live klockan 08.45.

Vi ses väl?

Mer fakta inför F1 i Kina hittar du här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB