Startsida / Inlägg

Uppgifter om F1 2025: Mercedes har Hamiltons ersättare klar

av Anna Andersson

Toto Wolff ger upp drömmen om Max Verstappen. Han har hittat sin ersättare till Lewis Hamilton. Nu sägs det vara klart vem som kör för Mercedes i F1 2025.

Kör Andrea Kimi Antonelli för Mercedes i F1 2025?
Andrea Kimi Antonelli sägs vara på väg till Mercedes och Formel 1 (Mercedes)

Enligt uppgifter från tyska RTL/ntv och sport.de har Mercedes nu tagit ett beslut om nästa år. Stallet har bestämt vilken förare som ersätter Lewis Hamilton när denne går till Ferrari i Formel 1 2025.

Det blir inte Max Verstappen.

Istället satsar stallet på den 17-årige talangen Andrea Kimi Antonelli.

Därmed har förarpusslet lagts så långt att alla de heta platserna till F1 2025 är tagna. Ferrari kör med Charles Leclerc och Lewis Hamilton, Red Bull med Max Verstappen och Sergio Perez, McLaren med Lando Norris och Oscar PiastriMercedes kommer till start med George Russell och unge  Andrea Kimi Antonelli från Italien.

Enligt flera uppgifter var Mercedes plan att locka Max Verstappen och rådgivaren Helmut Marko från Red Bull, och då kanske lyckas ta med Adrian Newey i samma deal.

Kör talangen för Mercedes i F1 2025?

Samtidigt placera Antonelli hos Williams som köper motorer från Mercedes. Det såg ut som en möjlighet när det stormade som värst kring stallchef Christian Horner och det pågick en maktkamp mellan Horner och Helmut Marko. Nu verkar det som om Toto Wolff missade sin chans. Även om Horner fortfarade får rubriker kring sin relation med hustrun Geri Halliwell så har det lugnat ner sig internt i teamet.

Istället verkar Williams vara nära ett avtal med Carlos Sainz, något som dock inte är bekräftat. När den möjligheten stängdes behöver Wolff själv ta hans om stallets talang. Antonelli har imponerat i alla kategorier som han har kört, bortsett från Formel 3 som han hoppade över, Nu ligger han sexa i Formel 2, vilket är bra för en debutant.

Antonelli är 17 år, fyller 18 i augusti och det är först då som han kan få den licens som krövs för att köra Formel 1.

Vem ersätter Lewis Hamilton?

Det har spekulerats kring Andrea Kimi Antonelli under en längre tid. Han har också testat en del för Mercedes i Formel 1 och Wolff  vill knappast missa chansen att knyta till sig en jättetalang.

Mercedes stallchef och delägare har redan gjort en sådan tabbe en gång. Inför 2015 erbjöd han Max Verstappen ett kontrakt i Formel 2 (GP2) eftersom han redan hade Lewis Hamilton och Nico Rosberg i teamet. Verstappen valde Red Bull istället.

Wolff har troligen ångrat det beslutet varje dag de senaste tre åren. Notera att Mercedes inte har bekräftat uppgifterna som kommer från tyska medier.

Mer om F1 silly Season 2025 och hur det ser ut på förarmarknaden hittar du i länken ovan.

När vi ändå är inne på framtiden i Formel 1. Här får du en förklaring till reglerna, allt levererat av vår samarbetspartner Viaplay:

I dag har vi också publicerat veckans avsnitt av Plattan i Mattan, PIM #118. Den här gången fick jag faktiskt Filip att chippa efter luft. Han blev tyst när jag kom med min teori kring Sergio Perez och Max Verstappen.
Är den rimlig?
Vad tycker ni?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB