Startsida / Inlägg

Tillbaka i toppen efter dödsolyckan

av Anna Andersson

2019 var kolliderade Juan Manuel Correa med Anthoine Hubert på Spa-Francorchamps i Belgien. Hubert avled, Correra överlevde med svåra skador.

I dag gick 24-åringen i mål på sin första pallplats sedan olyckan.

 Juan Manuel Correa
Juan Manuel Correa var tillbaka på platsen för dödsolyckan i augusti 2020, i dag tävlar han i Formel 2. (Getty Images)

Dödolyckan på Spa i Belgien chockade en hel racingvärld. Under deltävlingen i Formel 2 kolliderade Hubert och Correra i hög hastighet.

Det blev en fruktansvärd smäll.

– Jag kommer ihåg det, jag minns att jag försökte häva mig ur bilen med mina egna händer. Jag minns också att om jag hade haft ett vapen i handen hade jag skjutit mig själv bara för att slippa den fruktansvärda smärtan, säger Correa till tyska Sport1.

– När räddningspersonalen kom bad jag dem att söva mig och jag minns uttrycket i deras ansikte när de såg mitt ben. Då visste jag att det inte var bra.

Juan Manuel Correa tillbaka efter dödsolyckan

Han drabbades av skador på lever och lungor, frakturer på två ryggkotor och stora skador på sina ben. Han låg i koma i flera vecko och höger ben var så illa tilltygat att en läkare ansåg att det hade varit bättre att amputera det.

Correa vägrade.

– Sett till rehabiliteringen hade en amputering varit enklare, men jag ville kunna trycka ner gaspedalen igen, säger Correa i intervjun.

Juan Manuel Correa, som är medborgare i USA och Ecuador, ville tillbaka till racingen. 20 månader efter olyckan gjorde han comeback i Formel 3, efter tre år tävlade han i Formel 2 och under lördagen körde han i mål som trea i sprntracet. Efter loppet blev han dock bestraffad för att ha kört över den vita banbegränsningen vid flera tillfällen. Under söndagen fick han sin revansch när han slutade trea efter vinnaren Jak Crawford  och Franco Colapinto.

Intresserad av Formel 1? Lando Norris tog pole position i F1 i Barcelona. Mer om kvalet läser du här.
I morgon är det dags för F1 igen, du kan följa  Spanien GP i F1-live tillsamamns med mig och flera andra entusiaster.
 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB