Startsida / Inlägg

Gästrecensent: Tompa Lindberg (Disfear/The Crown/At The Gates med flera)

av Mattias Kling
Tompa.jpg

 

++++

Backstagebaren

Bäst: Det proffsiga och trevliga bemötandet

Sämst: För få sittplatser för oss äldre – och ingen chans att hitta skugga.

Efter halva lördagskvällen ska jag försöka summera min upplevelse av Metaltown i allmänhet och backstage/vip-baren i synnerhet. Som sann Gaisare så är det ju med positiv attityd jag tidigt på fredagseftermiddagen äntrar backstageområdt, i princip en av stängsel avskild del av en helt vanlig västsvensk hamnpir (infoga valfritt Dan Berglund-citat)…

Det första jag slås av, förutom den bedövande värmen, är de humana prisena. Jag hade förberett mig själv  på få att betala minst 50 sekiner för avslagen lättöl, men får i stället, med glädje, skiljas från futtiga 30 spänn för en välkyld stor stark. Bestämmer mig snabbt för att köra den för alla välbekanta festmetoden först i morgon (läs i dag) och slänger mig in i goa samtal med diverse halvfigurer från förr och nu.

(Lite senare under kvällen berättar jag för mina vänner  från Finspång – med eller utan förflutet i Marduk – om mina varannan vatten -planer, och de slås av häpnad. Deras varannan -sprit från West Coast Riot dagen innan verkar ha fungerat sådär.)

Hur som haver, det råder ungefär samma goa stämning som på valfritt firtidsgårdsgig i Kortedala anno 1988. Värmen är som sagt bedövande, men det hindrar inte halva baren från att tränga ihop sig i det icke-ventilerade tältet för finalen i U21-EM.

Själv avnjöt jag straffläggningen med den enda engelsmannen på piren, Aaron från My Dying Bride, en blygsam gothfantom som han är unnade han Sverige den seger som tyvärr uteblev… Min samlade upplevelse från vip-baren kan summeras i citatet “good friends and cheap wine….” Det räcker, med andra ord, med att slå upp några tält på en asfalterad pir, servera billig öl, ha ett trevligt bemötande samt träng ihop hela Göteborgs metalscen.

Angående live-upplevelsen (jo, det fanns en sådan vid sidan av vip-området) består främst av Meshuggah, Municipal Waste, Napalm Death, Opeth, Cult of luna, My Dying Bride och The Haunted.

Go stämning, prat om att skriva Gais nästa inmarchlåt – ett metal-epos – samt bra väder har hitills bidragit till en go upplevelse.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB