Startsida / Inlägg

Två steg fram och ett tillbaks

av Patrik Syk

Nyhetssiten Kampsport24 läggs ner. Så är det. I en tid då kampsporten får mer utrymme, har större publik och är mer intressant än någonsin är det lätt att svepas med i tanken på att en ny tid står för dörren. Att bara någon petar lite till på snöbollen så kommer den börja rulla och växa sig till det monster vi som redan är frälsta vet att den kan.

Men vi får inte glömma att detta händer samtidigt som mediabranschen försöker uppfinna sig själv på nytt. Hela hösten har jag sett kollegor med rynkade pannor sitta och dividera kring framtiden. För många av dem har oron varit högst befogad.

Kampsport24s Joakim Borgudd skriver såhär idag. ”Anledningarna är flera men de ekonomiska väger troligen tyngst, Kampsport24 bär sig helt enkelt inte. I en hård mediebransch är det skälet svårt att dividera med. Men ser man till hur medieklimatet rörande kampsport håller på att förändras känns tajmingen helt fel.”

Det är förstås tråkigt. Kampsporten håller på att få riktig luft under vingarna men för att fågeln ska lyfta krävs det att vi är så många som möjligt som är med och flaxar.

Trots detta är jag övertygad om att framtiden tillhör oss. Men än så länge får vi leva med att utvecklingen sker två steg fram och ett tillbaks.

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB