Startsida / Inlägg

Inför Yokkao Extreme – Buakaw vs. Askerov

av Patrik Syk

På lördag är det dags för en av årets största thaiboxningsgalor, Yokkao Extreme i Milano. Main event är en match jag sett fram emot länge nu, Buakaw Por. Pramuk mot Dzhabar Askerov. Det kommer smälla rejält, tro mig.

Så sent som för en vecka sedan listade jag 2011 års främsta fighters,  med på listan fanns lördagens huvudperson Buakaw som förra året knep dubbla thaiboxningstitlar. Mot sig har han rutinerade och kraftfulle Dzabar Askerov. Ett visst svenskintresse finns det i Askerov dessutom med svensk tränare och manager i ringhörnan så för er som vill vifta med en liten svensk flagga i helgen, gör det för Askerov!

Personligen tror jag att det bli tufft för den gode Dzhabar. Buakaw är i mina ögon världens just nu bäste thaiboxare och även om fyrverkerierna från hans tidiga säsonger inom K-1 kanske mattats något av en mer taktisk, poänggivande fighting så är han fortfarande en av fightingvärldens största underhållare. Mitt tips, Buakaw vinner på enhälligt domslut.

Men med på galan finns också en annan av världens största, kanske rent av den störste av dem alla, Giorgio Petrosyan som går match mot spanjoren Abraham Roqueni. Läge för Giorgio att på hemmaplan i Italien fortsätta sin otroliga vinststreak. Karln har inte förlorat en match på nästan fem år, makalöst. För spanjorens del handlar det om att göra sin livs match om han ska ha någon chans på Giorgios bakgård.

För alla matcher kolla här! http://www.yokkao.com/yokkao-extreme.html

Här en skön fight från i höstas för er att peppa på lite Buakaw!

http://www.youtube.com/watch?v=dfF8gvkycmY&feature=related

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB