Startsida / Inlägg

The biggest freak show on earth

av Patrik Syk

I veckan kom nyheten om att två av fightingvärldens största freaks ska mötas på galan KSW 19 i Polen. Bob ”the Beast” Sapp vs. Mariusz ”världens starkaste man” Pudzianowski. Har det här egentligen med MMA att göra? Nja, reglera är ju MMA och galan är en MMA-gala, men några MMA-fighters ser jag då fan inte röken av. Ändå är det kittlande. Jag ska inte sticka under stol med att jag gillar en bra freak show, då och då. Och det blir fasen inte mycket värre än det här.

Så för att hylla dessa vanskapta muskelberg har jag satt ihop en lista med fightingvärldens fem värsta freaks. Har jag utelämnat någon som borde finnas med på listan får ni som vanligt hojta till.

1 Hong-man Choi, K-1 och MMA
Detta monster mäter smått ofattbara 218 cm och 140 kilo. Slog igenom inom organisationen K-1 med osedvanligt dålig teknik. Men vad gör det när man är två huvuden längre än alla man möter? Här ett klipp där han matchats mot den 180 cm långe och 80 kilo tunge Kaoklai. Freaky!

2 Bob Sapp, K-1 och MMA
Är själva anledningen till hela freak show explosionen som till stor del fick vrlden att töttna på K-1. The Beast blev med sin enorma kroppshydda en publikfavorit i Japan. Under sina tidiga år gjorde han dessutom några tappra försök att faktis fightas, även om det mest såg komiskt ut. Har dock vunnit mot legenden Ernesto Hoost en gång, det ska man inte glömma. Har spenderat de senaste åre som kringresande snack/slag-påse. Här möter han dock Mirko Crocop back in the day.

http://www.youtube.com/watch?v=3-C3wD6HTnE&feature=related

3 Akebono, K-1 och MMA
En sumobrottare som kliver in i ringen. Japanerna älskar det. Kampsportsälskare hatar det. Freak show från sin sämsta sida enligt mig.

4 Kimbo Slice, MMA och boxning
En lite udda fågel på det här listan men back yard-brawlern som blev ett youtubefenomen hör definitivt hemma som en freak show. Imponerade väl inte direkt inom UFC men har avverkat några slagpåsar som boxare det senaste året. Den kala hjässan, det burriga skägget, guldtänderna och den närmast mytomspunna personligheten. Här ett klipp från strikeforce och matchen mot legendaren Tank Abott. Hyffsade nävar på Slice får man säga.

5 Semmy Schilt, K-1
Kanske fel att kalla värlens mest framgångsrike K-1 fighter genom tiderna för freak. Men det är han. Med sina 212 cm och knän som befann sin i ansiktshöjd med de flesta andra var han närmast oslagbar under ett antal år på 2000-talet. Tekniken var tafflig, fysiken sisådär men vad gör det när man är så jävla stor. Var så överlägsen och så tråkig att titta på att folk i branschen slutade signa honom. Här en av hans fyra World GP-titlar.

Bubblare:
Nikolay Valuev, Mariusz Pudzianowski, Butter Bean, Brock Lesnar

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB