Startsida / Inlägg

Dagen D

av Patrik Syk

Vaknar upp till en vit värld. Snön har under natten svept i den kungliga huvudstaden i ett vitt vintertäcke trots att våren gjort både ett två och tre försök att sudda bort gråslaskiga minnen ur våra luttrade sinnen. En kall vind har omfamnat Stockholm denna morgon men trots det pulserar en feber i luften. En dallrande känsla av upprymdhet ligger som en skyddande aura kring tusentals män och kvinnor den här morgonen. Det hade lika gärna kunnat regna vulkanisk aska från helvetet självt, idag biter ingenting.

Det är lätt att kalla kvällens gala för den största enskilda idrottshändelsen i Sverige 2012. Det är förmodligen så. De som vill argumentera mot detta kan få göra det om de vill. Vi vet. Samtidigt har vi ingen aning.

Kanske är det här höjdpunkten för den svenska kampsportsexplosionen. Kanske är detta bara ett startskott. Ingen vet. Men en sak är säker, genom att få UFC till Sverige har ett berg bestigits. Tillsammans får vi nu stå på det bergets topp och vråla rakt ut mot den stora världen som för ett ögonblick ligger för våra fötter. Det kanske aldrig händer igen. Gud nåde den som inte fyller sina lungor på väg till Globen idag.

Jag kikar ut genom fönstret och tänker – Välkommen till Stockholm mr. White. Välkommen till Stockhom UFC. Idag värmer ni våra frusna hjärtan. Tack.

 

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB