Startsida / Inlägg

UFC 145: The grudge.

av Patrik Syk

UFC 145 handlar om tre saker. En match. En fejd. Och en titel. Allt packeterat i samma möte. Jon Jones vs. Rashad Evans.

Det hela började för ett drygt år sedan när Rashad Evas skulle gå titelmatch mot Shogun Rua i UFC 128. Rashad skadade sig och som ersättare fick hans tränigskamrat chansen i hans ställe. Den träningskamraten hette Jon ”Bones” Jones. Jonas hade innan lovat att aldrig möta någon från samma team men när han fick frågan i en intervju så visade han sig villig att möta sin vän, Evans. Detta gjorde Evans upprörd och den en gång så djupa vänskapen (de har vid upprepade tillfällen kallat varandra bröder) förbyttes i en allt djupare osämja. En osämja som växte till en fejd.

Evans lämnade gymet och tränaren Greg Jackson på grund av detta och länge sa Jackson att han inte skulle stå i Jones ringhörna mot sin förre elev. I februari meddelande dock Jackson att han kommer finnas vid sin mästares sida, något som också retat upp Evans. För några dagar sedan möttes Jones och Evans i en studio och det var inte mycket kärlek i luften. Se själva.

På lördag är det äntligen dags och såhär ett år efter allt brakade samman är det inhopparen som är storfavorit, med all rätt. Jag tror Jones kommer krossa Evans, men det är den tuffaste matchen hittills för ”Bones”. Men då ska vi ju komma ihåg att ingen ens varit i närheten av honom än.

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB