Startsida / Inlägg

Papy får ny chans. Möter ”The Horror”

av Patrik Syk

Papy Abedi hade ingen lyckad kväll i Globen för några veckor sedan. Förlust mot James Head, en match många med mig trodde Papy skulle dominera. Ganska snabbt började då spekulationerna om huruvida UFC skulle ge Papy någon mer chans eller om kontraktet skulle rivas. Idag kom nyheten som vände den spekulationen på ända.

Rick ”The horror” Story är ett av welterviktens mer namnkunniga fighters och slog så sent som för bara ett år sedan Thiago Alves (som besegrade Papy i höstas). Sedan dess har dock ”The horror” två raka torsk mot Charlie Brenneman och  Martin Kampmann. Nu väntar alltså Papy Abedi för Story.

Självklart en jättetuff match för Papy men antagligen en nödvändig utmaning för att övertyga UFC om sitt existensberättigande inom organisationen. Dessutom. Till skillnad från fighten i Globen kan Papy fighas helt utan press. Rick Story SKA besegra Papy. Perfekt läge att skrälla enligt mig.

De båda möts på UFC on FX: Maynard vs. Guida den 22 juni i Atlantic city.

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB