Startsida / Inlägg

2 x Spång och Jon Jones rattfylla

av Patrik Syk

Andreas Spång lyckades inte skrälla mot Miquel Falcao i finalen av Bellators mellanviktsturnering. Men det krävdes tre ronder och ett avgörande från domarna för att brassen skulle få sin hand lyft i vädret. På många sätt var det en ojämn tillställning där Falcao dominerade Spång med nedtagningar och fin ground and pound.

Att Spång är svårknockad visste vi, att han har ett bra nyp i nävarna visste vi också, semifinalmotståndaren Brian Rogers kan intyga båda delar, och vid ett par tillfällen var han också nära att skaka Falcao ordentligt. Dels med en tung högerkrok tidigt i matchen och dels med en överraskande guillotine. Men efter tre ronder var det ändå ingen tvekan om vem segern och den överdimensionerade 100 000 $ checken skulle gå till. Enhälligt domslut för Falcao men för Spång var det ett intyg på att han kan vara med och bjuda på bra motstånd på den här nivån.

****

För Andreas lillebror Chris ”the kiss” Spång blev det dock seger i helgen när han besegrade Nah-Shon Burrell i Strikeforce Barnett vs. Cormier med en första ronds TKO. Chris stoppade därmed en sju matcher lång vinststreak för Burrell och borde klättra ordentligt i anseende hos Strikeforce matchmakers. Grattis Chris!

****

På tal om motstånd så har det ju snackats mycket den senaste tiden om vem som ska kunna stoppa Jon Jones. Svaret verkar bli, han själv. I helgen greps han efter att ha kvaddat sin bil med alkohol i blodet och han är nu misstänkt för rattfylleri. En riktigt pinsam fadäs av prästsonen som gärna framhäver sig själv som en genomreko kille vars skit knappt stinker. En praktblunder av UFCs posterboy.

Hur Dana White och UFC kommer hantera detta och om det kommer påverka det inplanerade mötet med Dan Henderson är ännu oklart.

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB