Startsida / Inlägg

Jon Jones – a vulgar display of power

av Patrik Syk

Vitor Belfort kom närmare än någon annan gjort. Han armbar kan ha gett Bones skador för en tid framåt, så tight var den, men det vi fick se efter det var inget annat än en uppvisning. Precis som vi vant oss vid.

Sidosparken Jon Jones skickade rakt i solar plexus på Vitor i tredje ronden kunde ha fällt en oxe. Det var kanske den bästa spark jag sett Jones prestera någonsin. Vitor landade på arslet men lyckades överleva ronden. I fjärde var det över på bara några sekunder. Jones välte ner Belfort i guard och satte en klockren Americana på honom. Klapp klapp klapp, bältet stannar  hos Jones.

Men rond två, tre och fyra var det vi hade beställt. Överraskningen kom direkt i första. Vitor hade gjort läxan och visste att det fanns utrymme att överraska även på marken mot mästaren. Det var ett bakhåll av episka mått och var så nära att lyckas att expertkommentatorn Joe Rogan han skrika HE´S GOT IT! femton gånger (minst) innan Jones lyckades fly. Ett precisions-arbete och ett överraskningsmoment som alltså höll på att ta Vitor Belfort hela vägen till titeln i lätt tungvikt. Jösses.

Men Jones och Belfort var inte de enda som kampade om bälte den här kvällen. Joseph Benavidez och Demitrous Johnson gjorde upp om den nya flugviktstiteln med en riktig holmgång över fem ronder. Herregud vilket tempo. Jag vet att jag i seaste avnittet av MMA-Panelen höjde ett varningsfinger för ”Mighty Mouse” kondis. Jag tar tillbaka allt. Hade man satt en cykeldynamo på honom (nej jag har inte tänkt igenom hur det skulle gå till) hade han kunnat förse hela Oskarshamn med el. Han vann rättvist (och som jag förutsåg i Panelen) på delat domslut. Men i ärlighetens namn tyckte jag det borde varit enhälligt, var den där andra domaren hittade tre rondsegrar till Benavidez fattar jag inte.

Johnson får nu möta vinnaren i mötet mellan TUF-vinnaren från förra året, tillika bumbibjörn, John Dodson och Jussier Formiga (Da Silva). Då får någon sätta stegräknare på de här killarna..

Kvällens fullträff stod dock Cub Swanson för, och då menar jag inte overhanden som fällde Charles Olivieira utan den fruktansvärt brutala och tekniskt fina låga vänsterkroken som öppnade för knocken. Smack!

På det hela taget får galan fyra plus. Känns riktigt skönt efter den senaste tidens kaos. Nu är vi på banan igen. Nästa gång gör Akira debut. Missa inte!

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB