Startsida / Inlägg

UFC on Fox 5 – en genomgång av huvudkortet

av Patrik Syk

Då var vi är. Dagen D. När Alexander Gustafsson antingen kommer lyfta både sig själv och faktiskt också svensk MMA-till ny nivå. Men det är ju en gala med så mycket mer att se fram emot. För att vara ärlig är det TRE supermatcher som avrundar kvällen, här är min syn på dem.

BJ Penn vs. Rory McDonald
Legenden mot världens kanske mest lovande. Här finns gott om argument för båda men som jag ser det ska det mycket till för att Penn ska ta det här. Många människor i MMA-världen älskar att drömma sig tillbaks till svunna tider. Senast igår hörde jag Shogun prata om hur mycket han saknar sin soccer-kicks och stomps. Men faktum är att MMA utvecklats enorm bara de senaste två-tre åren, Rory McDonald är på ett sätt beviset för det. Han är både snabbare och starkare än Penn och dessutom mer komplett rent tekniskt. Men har han hjärtat, hakan och rutinen som lär krävas? Jag tror det, men Penn kommer testa honom som han aldrig blivit testad förut. Mitt tips Rory McDonald vinner på enhälligt domslut.

Mauricio Rua vs. Alexander Gustafsson
Samma sak kan väl egentligen sägas om det gamla mot det ya men det skiljer ju faktiskt bara sex år mellan Alex och Shogun och bara 31-år gammal lär väl brassen knappast tänka på refrängen. Detta till trots är Alex på en uppåtgåede kurva samtidigt som Rua mist sagt planat ut. Jag misstänker också att Alex stil passar Shogun illa. Hans längdövertag och mästerliga boxning kommer va det som dikterar villkoren stående och jag tror Shogun får svårt att plocka ner honom. Det har pratas om att Alex ibland ”tappar händerna” och riskerar träffas av exempelvis en överhandshöger. Då har man inte med Alex vänsterjabb i beräkningen och det är dumt. Mitt tips, Alex vinner på TKO i andra ronden.

Benson Henderson vs. Nate Diaz
Att Nate skulle gå match om bältet före brorsan Nick var det väl inte många som trodde. Nu får ju visserligen Nick skylla sig själv att han inte tagit chansen när den presenterats utan slarvat bort det på vägen. Hur som helst är detta i mitt tyck den svåraste matchen att förutse något slut på. Benson har det fysiska övertaget och är en fenomenal tekniker. Nate å andra sidan är outtröttlig och besitter inte vara en submission-game i världsklass utan har också makalöst bra boxning. Mitt tips, Nate Diaz nöter ner Bendo med sin boxning men vinner på rear naked choke i fjärde ronden.

Huvudkortet sänds på C MORE EXTREME med start 02:00 i natt

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB