Startsida / Inlägg

I’ll be back

av Petter Öhrling

I dag landade Manny Pacquiao på filippinsk mark igen efter förlusten mot Juan Manuel Marquez i söndags.

Framför hundratals fans lovade han att fortsätta. ”Don’t worry, we will rise again”.

Helt rätt, tycker jag.

Trots två raka nederlag är Pacquiao fortfarande en av världens allra bästa boxare. Mot Bradley föll han offer för det värsta domslut jag någonsin har sett. En inofficiell undersökning gjordes efteråt bland 51 boxningsexperter. En överväldigande majoritet, 48 stycken, höll ”Pac-Man” som segrare.

Vad gäller fajten mot Marquez så låg han i ledning vid tidpunkten för knocken. Och den inträffade efter att han själv golvat sin motståndare och fått segervittring, men blivit oaktsam.

Sedan ska man ha i åtanke att dessa två herrar kände varandra utan och innan vid det här laget. Marquez hade blivit klokare för varje match och fullkomligt brann av revanschlusta efter tre snöpliga domslut.

Vad gäller en eventuell superfajt mot Floyd Mayweather Jr. så har den tappat mycket av sin dragkraft. De är inte längre rankade etta och tvåa i världen, och bilden av Pacquiao som oslagbar – som ändå fanns där efter sju år utan förlust – är borta.

Ändå måste den ske. Mayweather kan inte titulera sig sin generations bäste boxare utan att ha besegrat Pacquiao. Och vare sig Floyd vill det eller inte är filippiniern fortfarande en av världens främsta.

/Petter Öhrling

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB