Startsida / Inlägg

Tack och god natt

av Patrik Syk

Alexaander Gstafsson har skadat sig och kan inte gå matchen mot Gegard Mousasi på lördag. Varken mer eller mindre.

Ridå.

Hade beskedet kommit om sisådär tre timmar så hade jag bara fnyst och avfördat det som ett synnerligen osmakligt aprilskämt. Nu är det fortfarande mars och den här vintern känns plötsligt kallare och mörkare än någonsin. Det som skulle bli tidernas MMA-fest på svensk mark med vår egen superstar Alexander Gstafsson på tronen har nu snabbt förvandlats till ett av de svagaste UFC-korten någonsin. All respekt och heder åt killarna som ska köra på lördag, vi kommer stå där och skrika för er, jag lovar. Vi älskar er också.

Men just nu är UFC Stockholm 2013 ett skepp med trasiga segel som driver runt mot den annalkande stormen. Och på däck står drygt 15 000 människor med svindyra biljetter och hopp om att få uppleva tidernas resa, inte lida skepsbrott. Det är med de 15 000 jag lider allra mest, och med Alex förstås, fy fan vad jag lider med den stackarn.

Det har diskuterats huruvida avsaknaden av ett co-main event skulle påverka galans status och inramning. Jag var själv en av de som hävdade att det inte gjorde så mycket, Gustafsson – Mousasi skulle få taket att lyfta på egen hand. Nu ångrar jag att jag öppnade käften, än en gång har vi fått bevis för att en match inte bygger ett helt kort. Senast förutsättningarna va de samma, ställdes galan in, det kommer den inte göra den här gången. Det hoppas jag inte i alla fall.

Min förhoppning nu är att UFC visar vad de verkligen är värda. Att de finns där för fansen. De har sex dagar på sig att styra upp den här skutan igen om man så får tömma kontot. Bollen är hos er mr. White vad gör du nu?

Tom Lawler har tydligen erbjdit sina tjänster och även om det är ljusår från samma status så är det i alla fall ett alternativ. Det är i alla fall en match.

Men så ringde en kompis och avslöjade att en annan svensk fighter hört av sig till UFC och erbjudit sina tjänster. Ilir Latifi.

På många sätt vore det logiskt att ge Ilir chansen, samtidigt vore det helt vansinnigt att slänga in en UFC-debutant som main event mot en av viktklassens mest meriterade fighters (som dessutom också är UFC-debutant). Men han är svensk, han är matchtränad, han skulle inte göra bort sig och han är sugen.

Kommer nog dock knappat att ske dock.

Hur som helst är det här en av de dystraste dagarna sedan jag började bevaka MMA.

Tack och god natt – Elvis has left the building

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB