Startsida / Inlägg

Peter Aerts – en kärlekshistoria

av Patrik Syk

Visst är han fantastisk den där Peter Aerts? Han är 42 år gammal och fightas som om hans liv hängde på det. I helgen vann han ett nytt episkt krig mot ett av divisionens största framtidsnamn Jamal Ben Saddik.

Den enorme Ben Saddik (202 cm, 129 kg enligt Wikipedia) slog igenom med dunder och brak när han besegrade både Errol Zimmerman och Remy Bonjasky i Glory Heavyweight Slam i vintras. Bara 23 år ung är Ben Saddik, trots sin bristande teknik, ett fräscht tillskott till tungviktscenen. I fredags ställdes han på ett av karriärens tuffaste prov mot mr. K-1 själv, Peter Aerts.

Och det började bra för Ben Saddik. Med sitt storleksmässiga övertag (10 cm, 21 kg.) forcerade han Aerts tekniska överlägsenhet med sina långa, hårda och yviga slag. Tidigt såg det ut att räcka hela vägen för den unge marockanen. En stenhård vänster skickade Aerts i golvet och slog samtidigt upp ett sår över holländarens vänstra öga. Samtliga domare dömde första ronden 10-8, fördel Jamal Ben Saddik.

Men det var nu som yngligen verkligen skulle ställas på prov. För även om han tidigare mött flera av världens bästa, skulle den andra ronden inte likna något Ben Saddik tidigare varit med om. För Peter Aerts var det dags att gå till jobbet.

Få fighters i världen har upplevt så många krig i ringen som Peter Aerts. Jamal Ben Saddik föddes 1990, samma år vann ”The Dutch Lumberjack” sin första världsmästartitel. Sedan dess har han som ingen annan gått genom krig efter krig efter krig. Stjärnor har kommit och gått men ingen har passerat genom världstoppen av kickboxningens tungvikt utan att Aerts vid något tillfälle gjort livet oerhört smärtsamt för dem. Ben Saddik är en nykomling i nämna världstopp och den andra ronden blev pricis det, smärtsam.

Aerts störtade ut från ringhörnan som en uppretad noshörning. Sju sekunder senare satt 202 centimeter Ben Saddik på ändan och undrade vad det var som hände.

Men än var inte den väldige yngligen slut. Efter att domaren räknat till åtta dundrade han tillbaka mot Aerts och luckades med några svepande rallarsvingar träffa Aerts blödande öga. Domaren kallade på läkaren som tittade till såret innan en märkbart uppretad Aerts fick klartecken att fortsätta.

Ronden fortsatte med att en vilt svingande Ben Saddik förgäves försökte applicera ”anfall är bästa försvar” på den anstormande Aerts. Det fungerade inte alls. Med en stenhård rak höger skickade Aerts sin unga motståndare i mattar en andra gång och många i publiken trodde nog att det var slut här. Men Ben Saddik kravlade sig upp på fötter och fortsatte sin väderkvarnsdans mot den konstant attackerande holländaren. Med en knapp minut kvar av ronden orkade han inte stå emot längre. Ett knä mot tinningen vingade Ben Saddik att ta räkning för tredje gången i ronden och saken var därmed biff. Seger på teknisk knock out för Peter Aerts och legenden om sportens hårdast arbetande skogshuggare lever vidare.

Det är kärlek det.

Sugna på att se matchen? Klicka på länken! http://boxemag.com/index.php/videos/videos-kick-boxing/item/peter-aerts-vs-jamal-ben-saddik-video-glory-8

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB