Startsida / Inlägg

The May Vinci Code

av Petter Öhrling

Efter ett halvår på resande fot är jag tillbaka på svensk mark och redo att väcka liv i Fighterbloggen. Vad passar då bättre än att syna nattens supergala i Las Vegas där världens bäste boxare går upp i ringen igen.

Virtuosen Floyd Mayweather Jr (45–0) sätter sitt fläckfria facit på spel mot hårdslående argentinaren Marcos Maidana (35–3). I det här skedet är det nästan svårt att ens föreställa sig Mayweather förlora. Hur skulle det gå till? Och hur skulle han bete sig?

Jag tror inte vi får reda på det i natt heller.

I sin senaste match ställdes den flashige amerikanen mot sin på papperet tuffaste motståndare på många år. En ung, stark och obesegrad Saul ”Canelo” Alvarez. Vad hände? Mayweather dominerade fullständigt och visade att han är bättre än någonsin trots sin höga ålder (37).

Tuffe Maidanas enda chans ligger i hans slagstyrka och obeveklighet. Han slår hårt och ur konstiga vinklar. Men det räcker inte. Nästan halva Mayweathers karriär utgörs av titelmatcher vilket gör att han besitter ett gudabenådat boxnings-IQ.

Ingen trodde att Maidana skulle vinna över Adrien Broner heller, och han blev golvad två gånger”, invänder vissa.

Men Broner är i n t e Mayweather.

Maidana måste göra sitt livs match för att ha en chans i natt.

Och inte ens då är det säkert att han knäcker May Vinci-koden.

/Petter Öhrling

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB