Startsida / Inlägg

Lyckojulkalender #21 Min bästa jul

av Linnea Molander

Jag har tidigare skrivit om övningen Min bästa framtid där man avsätter 20 minuter av din dag för att skriva om hur den bästa möjliga framtiden skulle se ut på olika områden i livet. Hur skulle du känna dig när du vaknade på morgonen? Hur skulle dina dagar se ut, hur skulle du känna dig och hur skulle du tänka? I din bästa framtid, hur fungerar dina relationer? Hur ofta träffar du dina vänner? Vad gör ni? Hur ser dina dagar ut när du har ditt absoluta drömjobb? Vad är optimal balans mellan arbete och återhämtning för dig? Vad innebär det för dig att ha god hälsa och vara tillfreds med kroppen?

Idag föreslår jag att du gör samma sak men med fokus på din bästa jul. Hur vill du att din julhelg ska kännas? Vad vill du uppleva? Vilka människor vill du möta? Hur önskar du att era möten skulle se ut och vara?

När man i en studie lät människor skriva i 20 minuter om sin bästa framtid under fyra dagar i rad ökade deras välbefinnande direkt efter att de skrivit och höll i sig i flera veckor efteråt! Lyckoforskarna märkte också att det får människor att komma närmare sina mål och se att de är uppnåbara och möjliga. Detta är alltså en övning både i optimistiskt tänkande och en effektiv lyckoboost. 

julbildTips: Julkulor i öronen på julafton är helfestligt! 😉

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB