Startsida / Inlägg

Är det möjligt?

av Linnea Molander

Vid coaching och förändringsarbete pratas det mycket om motivation. För att någon förändring ska ske krävs att viljan att skapa förändringen är större än viljan att låta bli. Men det räcker inte med att vilja. En annan lika viktig komponent är tron på att det går. Ingen kommer göra den stora ansträngning som krävs för att ta körkort, börja löpträna, plugga, gå på dejt eller vad det nu är, så länge hen är fullt övertygad om att det kommer skita sig.

Du behöver en stark tro på att det är möjligt för att din motivation ska kunna ge dig kraft. Och jag har upptäckt att det ofta är den svåraste biten. Jag har på många områden i livet ägnat mycket mycket tid, kraft och vånda åt att tvivla på om det jag vill ha eller göra är möjligt. Men när jag insett att det är det – då har det varit relativt enkelt att göra det!

Att skriva den här bloggen varje dag är till exempel betydligt lättare än det var för mig att inse att jag skulle kunna ha en egen Wellnessblogg på Aftonbladet.

Skärmavbild 2014-05-09 kl. 13.51.51

När du väl fattat att det går – då är det ju bara att köra! Visst kommer det vara kämpigt emellanåt men när du vet att ditt mål är möjligt att uppnå gör det inte så mycket för då vet du också att det kommer vara värt det!

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB