Cooee, cooee från fotbollskarantänen

Medan Kroko kollar fula landhockeymål – vi kallar det ”breddbevakning” i branschen – har stora delar av lagidrottsvärlden också ganska tråkigt just nu. Något jag vet om fotbollsspelare, efter att ha bevakat, intervjuat och jobbat med en hel del, är hur dåliga många är på att klara sig utan rutiner. Man får ibland intrycket av att sportens superstars jäser runt nedcabbat, äter dyra middagar eller bara har det så där gränslöst Glenn Hysén-gott i sin vardag, men det är lite av en chimär. Packa benskydd, passa tider, spela tvåmål, flyga flygplan och väga sina kalorier på våg är oftast lite närmare sanningen.

Coronapausen ställer givetvis helt nya krav på en yrkesgrupp som jag närmast skulle vilja beskriva som ”dampig”, men låter bli, eftersom jag har allt sämre koll på vilka ord man får använda i det här jävla landet just nu.
Det här är också tider då det snabbt visar sig vilka som kan roa sig på egen hand.

Ni har sett klippen på toarulleutmaningen, som Chelseas Ramona Bachmann förfinat.

Ni har noterat att Ada Hegerberg satt i skadekarantän redan innan virusutbrottet och just nu mest verkar rehaba på ren ilska.

Men frågan är om någon har tråkigare än Liverpools James Milner? Eller roligare? Jag vet inte riktigt. Men han har i alla fall börjat räkna med sämre dagar, eller så kom han bara inte ihåg att storhandla i helgen. Nu ransonerar han te.

Och klipper gräs.

Och hemskolar barnen. Eventuellt i spanska.

Men fotboll då? Tänker han inte på fotboll? Hinner James Milner i själva verket inte komma tillbaka till sitt brödjobb med alla dessa betungande hushållssysslor? Vi har nog inte svaret än. Men han i alla fall tagit ut sin all star-elva från Premier League på ett minst sagt kreativt sätt.

James Milner har alltså, på lite mindre än en vecka, lyckats utmana parodikontot Boring James Milner på att vara roligast på internet. Eller så är det där han hittat inspiration?

Men, tänker ni, liksom jag ofta gör, är det INGEN som ägnar sig åt några lite mer…intellektuella aktiviteter i sin karantäntillvaro?
Ja, Megan Rapinoe och Alex Morgan spelar i alla fall onlinealfapet, med varierad framgång.

Och det lämnar ju oss egentligen bara med en fråga: Vad i hela världen betyder ”cooee”?