Startsida / Inlägg

Mumsigt frukostbröd

av Maria

 

 

 

Jag har slutat att köpa bröd då jag istället väljer att baka det själv. Tyvärr tillhör jag gruppen som varken orkar eller har tid att baka i timmar. Därför har jag, som tur är, hittat många goda recept som tar mindre än en halvtimma att baka. Det här goda frukostbrödet är just nu min favorit.

Ett tips till er är att använda en muffinsform då brödet får en fantastiska form. Nästan bagerikänsla! NÄSTAN!

 

Du behöver:

4 ägg

2 msk fiberhusk

1,5 dl mandelmjöl

0,5 dl linfrön

0,5 dl profiber

1krm kardemumma

1 krm salt

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader och ta fram en muffinsplåt eller en vanligplåt.

Vispa ihop äggen fluffigt. Tillsätt sedan fiberhusk och vispa snabbt. Låt smeten få stå i 5 minuter och vila.  

Undertiden blanda ihop alla torra ingredienser. Sedan vänd i mjölet i äggsmeten försiktigt och blanda sakta.

Klicka i ca 2 msk av smeten i varje muffinsform och sätt den i mitten av ugnen i ca 16-18 min.

 

 

Servera med lite philadelfia och en skinkbit, mums

Bon appétit friends! 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB