Startsida / Inlägg

Hemmagjorda RawBars

av Maria
 
 
 

 

Om man vill/orkar kan man laga sitt mellanmål också, lite mer tidskrävande men såklart värt det. Igår gjorde jag dessa RawBars som smakar bättre än alla bars därute som går att köpa. Enkelt vart det också, mycket enkelt.

 

För ca 5 bitar behöver du:

2 dl macadamianötter (eller andra nötter)

1 dl urkärnade dadlar

1 dl torkade fikon

1 tsk chiafrön

 

Pistagenötter att toppa med

 

Gör så här:

Mixa allt med en stavmixer.

 

Lägg över smeten på en bred tallrik och lägg över ett bakplåtspapper.

 

Kavla så du får en jämn smet, ca 2 cm bred. Låt det få stå i kylskåpet minst en timme.

 

Mellanmål när du behöver det som mest. 

 
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB