Startsida / Inlägg

Bön-Brownie

av Maria

Baka efterrätter med bönor är något jag fruktat länge, kan det verkligen vara gott?  Trenden är för stor för att jag ska avstå och därmed provade jag att baka en brownie gjord på bland annat bönor. Det. Godaste. Jag. Ätit!

 

Du behöver:

1 paket svarta bönor (sköljda)

1 dl havregryn

1,5 msk kakao

1 krm vaniljpulver

3 msk kokosolja

0,7 dl agavesirap

½ tsk bakpulver

100g mörk choklad (86%)

1,5 dl stevia strö

1 dl macadamianötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 170°

Blanda allt i en bunke förutom chokladen. Mixa med en stavmixer till en slät smet

Bryt chokladen i småbitar och lägg i smeten

Häll browniesmten i en smord ungsform (18×20 cm)

Grädda i ugnen i ca 15 minuter

Låt det gärna få ligga över natten i kylskåpet, mycket saftigare så

Helgens snacks är klara!

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Jenny Åsell och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB