Startsida / Inlägg

Zucchini i mitt <3

av Maria
 
 
 

Vad jag ska göra i helgen? Jo tack för frågan, jag ska äta zucchini.  Zucchinipasta, zucchinibröd, grillad zucchini, friterad zucchini and you name it. Efter att ha blivit sponsrad med sommarens störta och ekologiska zucchini kan jag inte annat än bara frossa i mig denna grönsak.  Här är min första rätt, zucchinipasta med kyckling och pestosås. Halleluja!

 

 

Du behöver:  

1 zucchini

Varmt vatten

1 tsk salt

 

såsen

150 g kycklingfilé

Smör el kokosolja

1 vitlöksklyfta

3 msk creme fraiche

3 msk pesto

kryddor

plommontomater

 

Gör så här:

Skär zucchini i långa tunna skivor med hjälp av en potatisskalare och lägg i en sil.

Koka upp vatten och häll över zucchinin, salta och låt det få stå ett tag.

 

Undertiden stek kycklingen i smöret/kokosoljan. Ha i vitlöken.

 

Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt det få puttra ett tag.

 

Servera och njut! (riktigt bra som matlåda till jobbet också)  

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB